Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Coś co chcecie pokazać | |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
wyckret
![]() |
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]: |
nicze
![]() |
Problem który pomijacie
to kwestia wiedzy i świadomości strony która manipuluje otoczeniem w swoim wybranym kierunku To znaczy że jeżeli jest jakiś tłum to garstka osób może nim kierować w sobie wygodnym kierunku Jaki procent to musi być może 3 może 5 i nastroje tłumu są "nasze" Trudno w takim momencie mówić o demokracji tylko jak coś nie wychodzi to jest niedoróbką sterowania. |
rosomak
![]() |
Mylisz się co do źródła moich poglądów.Wynikają one z obserwacji a nie z doktryny. Sama natura jest tak urządzona. Idziemy po linii najmniejszego oporu. Wybieramy najłatwiejszą drogę i dbamy przede szystkim o własne tyłki ? No Darek, nie jest tak? Po co podciągasz takie zachowania pod katolicyzm ? Przez Twoje uprzedzenie, przestajesz być obiektywny. A skoro o katolicyźmie mowa. Tak, uważam że jest potrzebny, chociazby przeciwko takiemu czemuś : http://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-deutsche-welle-mobbing-w-szkolach-na-tle-religijnym-coraz-go,nId,2562145 "Ojciec uczennicy drugiej klasy szkoły podstawowej powiedział dziennikarzom, że jego córka wyszydzana była przez innych uczniów jako Żydówka. "Jeden ze starszych uczniów groził jej, że ją zabije, ponieważ ona nie wierzy w Allaha" - opisywał ojciec. Inna uczennica tej szkoły oświadczyła, że wszyscy, którzy nie wierzą w Allaha, zostaną spaleni. Podobnymi doświadczeniami podzieliła się z "Bildem" matka 6-latka. Jej dziecku grożono jako "niewiernemu" piekłem." Co chcesz przeciwstawić wojującemu islamowi? Tęczową flagę? Jesteśmy jednorodni między innymi dzięki wspólnej wierze. Wszystko co nas konsoliduje jest wskazane bo za chwilę Europa stanie się islamska a wtedy dopiero zobaczymy co znaczy religijny kierat. Ja nie jestem tego ciekaw, Ty jesteś? |
||
rosomak
![]() |
Masz rację. Garstka może sterować większością. Ale nie rozmawiamy o kulisach władzy tylko o podstawowych założeniach. To że istnieje drugie dno, wiadomo ale to temat na inną rozmowę. Można nami sterować na różne sposoby. Słyszeliście o szybkich indukcjach hipnotycznych? https://www.e-hipnoza.pl/indukcje-blyskawiczne/ Przed niektórymi nie jesteśmy w stanie się obronić. Można nam wmówić praktycznie wszystko, a Ty Darek piszesz o mądrości czy grzesznej naturze... CZŁOWIEK JEST PO PROSTU SŁABY, NIEROZWINIĘTY I DAĆ MU WOLNOŚC CAŁKOWITĄ TO JAK DAĆ MAŁPIE BRZYTWĘ. Może kiedyś, na pewno jeszcze nie teraz. Demokracja nie dla nas. Nam potrzebny jeszcze Król. |
||
Igor
![]() |
rosomak
4 godziny temu Ta garstka też jest sterowna nie zapominaj nigdy o tym ;) Pole Morficzne Pozdrawiam Igor |
Niech Moc Będzie z Tobą |
wendol
![]() |
Już kiedyś dyskutowaliśmy o tym Rosomaku, jak to Twoim zdaniem trzeba wzmocnić katolicyzm, żeby dał odpór islamowi...
Odpowiem to samo, co wtedy... Państwo, które będzie opierało się na religii, będzie zawsze słabe i podatne na takie, czy inne wpływy, będzie też podtrzymywało konflikt. Państwo powinno być ponad tym i wobec takich konfliktów powinno występować raczej jako policjant, jak ma to miejsce podczas każdej manifestacji, żeby ludzie religijni (w taki, czy inny sposób) nie pobili się między sobą. Stawanie po jednej ze stron powoduje, że druga czuje się prześladowana, więc będzie chciała walczyć "o swoje". Na tej manifestacji, co byłem, tzw. katolicy byli w mniejszości i to ich zawsze otaczała policja, żeby w razie czego ktoś ich nie pobił lub oni kogoś innego. Jak już wracałem z córkami i mieliśmy jeszcze w ręku transparenty w kształcie dłoni, które dostaliśmy (ale nieśliśmy je trzymając w dół, jak torbę), to jakaś kobieta powiedziała do nas nienawistnym tonem: "w ramki sobie oprawcie!". Naprawdę nie zauważyłeś Rosomaku, że religie prowadzą do konfliktów i im bardziej ktoś jest religijny, tym bardziej jest "niefajny"? W ogóle skąd pomysł, że człowiekowi jest potrzebna jakaś religia? Religie są potrzebne kapłanom, a ludziom wystarczy jakaś wiara. Ja np. wierzę w jakąś "siłę wyższą", ale żadna religia nie jest mi do tego potrzebna. Może być sobie nawet "pole morficzne" :) Ale religie, z ich ścisłymi definicjami i zasadami są dla mnie jak ściana - to beznadzieja i koniec wszystkiego, koniec poszukiwań i rozwoju, a początek reżimu i zamordyzmu. Człowiek może sobie osobiście wierzyć w co chce, ale nie może to być źródłem prześladowania innych, bo ludzie ogólnie wierzą w różne rzeczy, a państwo powinno być wspólną przestrzenią życiową, a nie enklawą jakiejś grupy wyznaniowej. Nie wiem, jak Ci Rosomaku to wytłumaczyć, skoro jeszcze sam na to nie wpadłeś... Może tak: https://www.youtube.com/watch?v=L1yd0PVGRZA "Ty lewaku pier..." ;) Ale niestety tak to właśnie wygląda. |
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
wendol
![]() |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
rosomak
![]() |
Dobry filmik z tym alter ego. Obaj przedstawiają jakieś argumenty. Nie zgodzę się tylko z tym że prawicowiec jest przedstawiany jako agresor a lewak uosobieniem spokoju. Uważam że jest dokładnie na odwrót.
Darek ty sobie teoretyzujesz, przedstawiasz utopijne społeczeństwa a nie dostrzegasz że tu w najlepsze trwa zderzenie dwóch cywilizacji. Islam nie uznaje kompromisu. Islam to katolicyzm sprzed setek lat. Już to przerobiliśmy. Na kościół daje państwo. Ciekawe kto daje na organizacje takich pikiet. Kto Wam zasponsorował łapki. To już Cię nie interesuje? Co chcesz mi Wendol tłumaczyć? Że jestem w błędzie a Ty masz rację ? Szkoda Twojego wysiłku. Nie zamierzam się obudzić jutro W Polsce która jest puszczana z dymem by usłyszeć od was że jednak fajniej było jak było. Co mi z tego że powiem - a nie mówiłem? Jak już będzie za późno by odwrócić to co się stało. https://www.youtube.com/watch?v=0ufr8zFAeik |
wendol
![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=E1WXeGHWWGI
A może Rosomaku jesteś zwolennikiem "walki" z islamem? Bo, moim zdaniem ludzi agresywnych należy po prostu "pacyfikować". Nie ma dla mnie znaczenia, jaką ideologię, pod jakimi hasłami występuje agresor, tylko jakim jest człowiekiem, jak się zachowuje. Agresywnego katolika potraktowałbym tak samo, jak podobnie zachowującego się wyznawcę islamu - naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia, a tak się składa, że rozmawiałem u mnie pod blokiem w budce z kebabami z wyznawcą islamu i powiedział, że dla niego ci islamscy fanatycy są nienormalni. Podejrzewam, że Polacy, mimo że z islamem (z ludźmi wyznającymi tą religię) nie mają do czynienia, to bardzo aktywnie się na ten temat wypowiadają dlatego, że po pierwsze tak wielkie ma dla nich znaczenie religia, a po drugie chcą się poczuć lepsi, na tle gorszych, bo religia właśnie wzbudza w ludziach kompleksy. I dlatego właśnie powiedziałem (co Cię zdziwiło), że w Twoich tekstach widzę iście katolickie przekonanie o tym, że człowiek jest "zły". Jeśli nadal nie rozumiesz, to zastanów się, co religia mówi o człowieku, jakie ma do niego podejście - przecież mówią o tym wprost, powtarzają to ciągle, ale ludzie już chyba się do tego przyzwyczaili i nie zauważają, że ktoś ich opluwa i jeszcze przy tym klękają. Fanatyzm pozostanie zawsze fanatyzmem, a to, jak się rozwinie zależy tylko od tego, na jaki grunt trafi i jak wielkie poparcie otrzyma. Chyba znasz historię poczynań Kościoła? Katolicyzm nie jest lepszy od islamu, dlatego że ma "bardziej wzniosłe idee", ale dlatego, że we współczesnej Europie ma mniejszy wpływ w poszczególnych państwach, niż miał kiedyś - i to jest właśnie zasługa rozwoju państwowości, a nie religii. Po prostu religia została "ucywilizowana". Natomiast islam pochodzi z rejonów, gdzie stosunki społeczne nadal w zbyt dużej mierze zależą od religii. I nie chciałbym, aby Polska cofnęła się w rozwoju. Tak, prawo jest potrzebne - zwłaszcza dla tych, którzy nie potrafią się zachować. Prawo, które nas obroni przed takimi lub innymi fanatykami, a nie religia kontra inna religia, bo to by oznaczało powrót do wojen religijnych. |
wendol
![]() |
Filmik, który wrzuciłeś...
Nie chciałbym, żebyś pomyślał, że "bronię" tych ludzi. Tak obiektywnie patrząc, odrzucając kwestię tego, w co wierzą, to... To są jakieś ludy koczownicze, więc przede wszystkim dlatego jest problem z ucywilizowaniem ich, a nie dlatego, że wyznają taką, czy inną religię. Religia to tylko narzędzie, dzięki któremu można "uświęcić" swoje, także złe postępowanie. I tak jest z każdą ideologią. |
tajne.tarot-marsylski.pl
|
|
rosomak
![]() |
Jeszcze o tym jak to kobiety są dyskryminowane I upokarzane w naszym kraju.
https://www.youtube.com/watch?v=5gvR6qYZRR0 A co do walki z Islamem. Po to głosuje na PiS żeby nie być zmuszonym tego robić Piszesz o budce z kebabem. O ile pamiętam na koniec wyciągnąłeś dość negatywną konkluzje. Poznałem kilku wyznawców Allaha. Nie piszę tylko na podstawie filmów czy wypowiedzi na YT. Choć po obejrzeniu kilku takich filmów można wyciągnąć już dość poprawne wnioski. Mam przyjaciół w Niemczech bywałem tam w latach 90tych i byłem też całkiem niedawno. Zmiana)( na gorsze) rzuca się w oczy. Oni są jak żaby wolno się gotujące. Nie wiedzą dlaczego jest coraz goręcej. Ja, z zewnątrz czuję jak z chłodnej wody wpadam wprost do wrzątku. |
nicze
![]() |
Raczej o coś takiego chodzi. Dokładnie o to. Religia akurat taka jak teraz nowa bardzo dobrze wszystkich trzyma za ryja. Czyli wpływy i konflikty to oliwa tego stanu spraw.
Obawiam się że nie ogarniasz szkodliwości PiS Znaczy do czego sie dotkną nie wychodzi jak deklarują że by chcieli. A po owocach się poznaje. Robią burzę w szklance wody a koniec jest jaki jest. Państwo jak w którejś wypowiedzi objaśnił pan Michalkiewicz to wyższa forma zamordyzmu. Żeby ogarniać różne małe formy skurwysyństwa jest wyższą formą tegoż jest w stanie zgnoić wszystkich i wszystko aby nikt nie podskoczył Natomiast musi to być ubrane w reguły że podporządkowujesz się bo w ramach wysysania z Ciebie krwi i potu daje pewną stabilność typu jakby ktoś chciał by Ciebie oszukać a nie podzielić się z państwem to państwo załatwi sprawy za Ciebie zostawi Tobie tylko pewne minimum. Caleib bardzo jedzie po PiSie raczej ma sporo racji choć zawsze trzeba wysłuchać kilku stron aby znać różne zdania. Często ludzie mają tak że widzą tylko własne argumenty i racje nie są w stanie dojrzeć że pominęli jakieś argumenty które sprawy stawiają w innym świetle. Znaczy jedni czy drudzy budują system prawny w którym nie podskoczysz. Był dekret Bieruta nie ma dekretu Bieruta jest "szambo" jak można zwracać komuś coś co na przykład car nadał za sprzedanie polskiej sprawy. Te poprzednie prawa własności też często nie były takie czyste czy kredyty były zaciągnięte czy coś było spłacone. Znaczy wszystko jest obliczone na takie geszefty gdzie ktoś z większymi układami załatwi wszystko. A Caleib mówi że w Niemczech dostał by jakąś formę odszkodowania za ziemię może też w jakiejś części i wszystko. A masz do czynienia z sytuacją że państwo wszystko zawłaszczyło a potem czym się dało podzielili się wszyscy z dobrymi plecami. :{ |
||||
rosomak
![]() |
Darek. Dla mnie nieistotnym jest z jakiego powodu są tacy jacy są. Ważne że nie ma tu dla nich miejsca. Tak się składa że 99% z nich ma wyprane mózgi przez Islam i to dla nich jest świetnym rozgrzeszeniem dla swojego prymitywizmu. Trudno więc by nie wiązać ich z Islamem, nawet jeśli są tacy są z powodu ich KULTURY. Kultury która gardzo kobietami. Gardzi podstawowymi prawami człowieka. |
||
wendol
![]() |
Pewnie jacyś dobrzy ludzie :) Podsłuchałem ich rozmowy, a także kiedyś zapytałem wprost pikietujących pod Pałacem Kultury - oni to robią "w czynie społecznym". Rozumiem takich ludzi, bo ja też potrafię dać coś komuś, mimo że mnie to coś kosztowało. To "ideowcy" :) Oczywiście Rosomaku, też jestem przeciw przyjmowaniu tych "wyznawców innej religii" z "inwentarzem", który ze sobą niosą. Naprawdę nie ta kultura i to nie jest kwestia tylko religii. |
||
rosomak
![]() |
To znaczy czego? Nicze? Dotknęli się ustawy o hazardzie. Porozmawiaj z rodzinami tych którzy byli od tego uzależnieni a teraz nie mają gdzie trwonić domowego budżetu. Ruszyli temat reprywatyzacji. Powiedz ludziom którzy wracają teraz do swoich mieszkań że Pis postąpił źle ruszając sprawę czyścicieli kamienic. Karakale... ile było szumu o wycofaniu się z przetargu a teraz okazuje się że Francuzi chcieli nas wydymać sprzedając złom którego 75% nawet nie lata. Co z Vatem- ile z kasy którą kradły mafie zostaje teraz w Polsce. 500+ nie chce się powtarzac bo już sporo zostało powiedziane na temat ich sztandarowego projektu i mimo że można by to zrobić mądrzej i z pewnością wiele z tej kasy jest marnotrawione to jednak ilu normalnym ale biednym rodzinom pozwoliło to wyjsc ze skrajnej biedy ? Który rząd w przeszłości zatroszczył się o tych najmniejszych. Który dał tak wymierne wsparcie? |
||
nicze
![]() |
Ktoś wymyśla "prawo"
na chwilę i dla siebie za chwilę przyjdzie ktoś następny powie że teraz na odwrót a kto za to zapłaci?????? I to jest ból wielkich nie pociągasz do odpowiedzialności są jakieś akcje na mniejsze rybki i plankton bo pozory muszą być. Taki "teatr" po prostu. PiS ma mało ludzi kompetentnych a obsadza i tworzy stanowiska państwowe z których nie ma pożytku. Czyli jak w filmie "poszukiwana poszukiwany" zawód dyrektor. |
wendol
![]() |
Rosomaku - ludzie potraktują to, jako "stan zastany" i będą chcieli więcej :)
I w sumie normalne, że nie można w nieskończoność jechać na tym, co się kiedyś zrobiło i spoczywać na laurach :) |
wendol
![]() |
Dokładnie tak Nicze. Nawet słyszałem wypowiedź kogoś z opozycji, bardzo wkur... na PiS, kto powiedział, że prawo które tworzy PiS będzie wykorzystane przeciwko nim, jak władzę przejmie ktoś inny. |
||
rosomak
![]() |
Darek Takie cos nie odbywa się w czynie społecznym. Ktoś wkłada grubą kasę w logistykę, materiały, nagłośnienie, organizację. Czyn społeczny? Serio? W organizację tych i podobnych protestów zaangażowane są potężne organizacje dysponujące ogromnym kapitałem. Między innymi były to fundacje G. Sorosa i GFW- organizacja wspierająca prawa kobiet zaangazowana w lobbing aborcyjny. Z samej tej organizacji, wedle analiz wsparto w-w protesty w kwocie miliona zł. Notabene organizacjata jest partnerem fundacjiG. Sorosa. Organizacja FEDERA- główny sponsor "wolontariatu" zbierającego podpisy pod wniskiem ustawy aborcyjnej- tej do usuwania dzieci z byle powodui w każdym czasie. Jest jeszcze kilka funduszy i ścieżek finasowania(wszystko dostępne w sieci) a ty piszesz o dobrych ludziach... |
||
wendol
![]() |
Dzięki Rosomaku, że uświadomiłeś mi, którzy to dobrzy ludzie :)
|
rosomak
![]() |
Doprawdy? Przecież sam możesz sprawdzić jakie szkoły i specjalizacje pokończyli. Na pewno nie są matołkami z koziej wólki, jak sugerujesz. Czepiasz się bez argumentów. Bywały rządy w których czołowymi twarzami były takie indywidua które nawet po polsku wysłowić się nie potrafiły... |
||
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |