Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3787
marian
24 marca 2003

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.

wendol

12 maja 2016

Oczywiście, że kobiety też mogą przeginać, ale dziś zrozumiałem, że mam kierownika z jajami i głową - on ma rozsądek.
Kobiety z jajami też są dziś potrzebne, ale nie takie, które sobie tylko jaja robią z mężczyzn.
Też rozsądku nabrałem :)
Zabawa zabawą, ale lepiej, żeby zbyt hucznie nie było.
Bo jak to w słynnym polskim filmie było: jak chcesz się rozerwać, to wsadź sobie granat ;)
Umiar jest potrzebny we wszystkim i bez wojen - trzeba się dogadać z rozsądkiem, zamiast rozstawiać pionki na szachownicy i przejmować wszystkie pola.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Igor

12 maja 2016

wendol
3 godziny temu

Najważniejszy jest zawsze zdrowy rozsądek ;) jak to w życiu ;)

Pozdrawiam
Igor

ps. i do zobaczenia niebawem ;)

Niech Moc Będzie z Tobą
Igor

13 maja 2016

wendol

a wracając do naszego silnika, jakiś czas temu byłem na ciekawych targach i było tam tak:

- przedstawiciel Lockheed Martin bardzo był ubawiony pytaniami i nawet ulotek mi nie dali, bo powiedzieli, że już nie mają

- natomiast producent innych statków powietrznych był bardzo zainteresowany, mało tego wyjaśnił mi realną wartość takiego projektu ;) oczywiście gdyby działał ;-)

Zatem namawiam kolego do dalszej pracy koncepcyjnej ;) bo być może się nam to wszystkim może bardzo opłacić ;-)

Pozdrawiam
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
nicze

14 maja 2016

https://www.youtube.com/watch?v=ns4mYaY92qM

tytuł
Norwegowie zbudowali działające urządzenie zimnej fuzji.Daje 20
krotnie więcej energii niż pobiera

jakieś poszukiwania są ale dopóki się samemu czegoś nie zrobi
czy w czymś nie uczestniczy
to trudno powiedzieć jak coś jest efektywne.
:)

zbyszek123

26 maja 2016

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności- udało się odzyskać chasełko- dzięki :-)
Igor:
może się nam to wszystkim może bardzo opłacić ;-)

Nicze ma rację- bez pracy Lucjana ciężko to zrozumieć. W rozważaniach model jest realny w oparciu o tworzenie układu inercjalnego wirującej masy, do stworzenia w układzie mechanicznym oraz zapewne do wykorzystania na poziomie cząsteczkowym być może i falowym. Czyli... w mechanice- wirujący żyroskop wiruje względem wypadkowej wszechświata, kwestia ilości obrotów i tak czuję rozłożenia większej masy po krańcach obwodu by uzyskać element punktowego przyklejenia do punktu wszechświata- tu zważywszy że ziemia porusza się doszłoby do niekontrolowanego ześlizgnięcia się ziemi spod tego punktu, mamy lot z naszego punktu widzenia choć realniej rzecz ujmując bardziej stop. Tylko udoskonalić :-)

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...
nicze

26 maja 2016

Cześć Zbyszku
każdy ma swoją ideę fiks którą usiłuje dopracować
ja utknąłem na swojej i cały czas stoję w tym samym punkcie
najgorsze że koszt tego to ograniczenie innych poszukiwań.
Podstawowym problemem wszystkich poszukiwań jest to jak to się daje przekuć na kasę.
Jest to jednak ograniczający powód bo nie daje wiedzy tylko makulaturę.

Przez to rzeczy które uczynić życie lżejszym nie są wdrażane bo się na nich nie zarobi.
Niestety wynalazcy różnych innowacji maja ciężki żywot bo nawet jeśli coś wymyślą to są okradani z wynalazków.

Ostatnio słuchałem coś o żarówce jako w spół wymysł Edisona i okazuje się że było sporo innych rodzajów oświetlenia ale nie znalazły one uznania w oczach producentów bo dawły by perspektywicznie mniejsze dochody

Specjalnie tworzono ograniczenia w konstrukcji
przez patentowanie rozwiązań dupereli typu trzonki żarówki
materiały na włókna po to wydzierać komuś możliwość robienia czegoś podobnego.
Tak iż zrobienie jakiejś rewelacji rewolucji w temacie jest kłopotliwe.

zbyszek123

26 maja 2016

Cześć Nicze.- Myślę że nie będzie żadnej woli do wprowadzenia komercyjnego technologi antygrawitacyjnej, wydaje mi się że dzisiejszy świat stoi przed kolejnym globalnym resetem i nic rewolucyjnego nie wejdzie w fazę produkcji komercyjnej, poza tym ludzie musieli by być jednolici a kultura europejska nie podda się integracji którą jej zaplanowano bo jest to zaprzeczenie jej osiągnięć, pozostaje silny wątek Rosji USA Chin i Indii i kolejne mieszania ras i kultur by powyższe mogło zaistnieć, dziś wyciek tej technologii to być może kolejne wyścigi zbrojeń , możliwość masowej produkcji maszyn globalnej przewagi militarnej doprowadziłyby do zawłaszczenia przez armie wynalazku, natomiast komercjalizacja zdyskwalifikowałaby przewagę dzisiejszej technologii wojskowej, zmianę pola walki wszystkich założeń dotyczących ataku i obrony.

Kompletny model mam w głowie- on jest cholernie prosty w zrozumieniu- ale dziś inne priorytety, bardziej przyziemne i materialne i grzebanie w temacie wydaje się bez sensu zwłaszcza w oparciu o powyższe :-)

Nie daliby nam tego zrobić... zapukali by do drzwi, znaleźli coś wcześniej podłożonego a kompromitującego i zamknęli :-)

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...
nicze

26 maja 2016

wszystko jest możliwe do użycia jak tylko trzeba coś oddalić
od powszechnego użytku.
Trzeba robić rzeczy względnie przyziemne.
jak swojej maszyny elektrostatycznej ze dwa miesiące nie używałem
to jakoś przestała chcieć pracować
choć przedtem była dosyć stabilna to teraz raz jest w niej napięcie raz nie ma.
Cały czas mało rozumiem jak to działa
zawsze coś inaczej wychodzi niż mi się wydaje.
Ale zawsze można się pocieszyć sukcesami kolegów
bo kolega zrobił przeróbkę składaka rometu na napęd elektryczny
silnik ze sterownikiem kosztował go 900 złoty
baterie litowe były całkiem drogie bo pakiet 48 woltowy jakieś 1400 złoty
rozpędza się to do jakiś 40 km na godzinę
jak dotychczas nie przejechał wiele to trudno powiedzieć jaki jest zasięg ale około 40 km jest .
Zabawka fajna bo cicha i można trochę wiatru we włosy złapać.
napęd jest na przednie kółko i trochę zrywa przyczepność przy silniku 500 wat.

wendol

27 maja 2016

zbyszek123:
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności- udało się odzyskać chasełko- dzięki :-)

Witaj Zbyszku po latach :)

Igor wyjechał zagranicę, a jak wróci, to spotkamy się w Rembertowie.
Data jest ustalona - Ty też ją znasz :)
Tak więc zapraszam - to może być początek przełomu na skalę światową :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
tajne.tarot-marsylski.pl
-

Igor

28 maja 2016

wendol

http://www.wieszcz.eu/wp-content/uploads/2016/05/moc.gif

Pozdrawiam
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
Igor

3 czerwca 2016

http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Efekt-Hutchinsona-lewitacja-jednak-nie-jest-wymyslem-z-filmow-sci-fi,wid,18344696,wiadomosc.html

fajny artykuł, pokazuje że samemu spokojnie też coś można w domu udłubać ;)

pozdrawim
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
nicze

20 sierpnia 2016

https://www.youtube.com/watch?v=NG5052C7b9o

tytuł
Samochód na wodę! Młody geniusz z Łodzi Michał Aleksander Popek. 3 zlot Łańcuch Życia

Pomysł jest ciekawy
zimna para (nie ciepła) po ogrzaniu przechodzi w stan gazowy
a to zwiększa objętość i to
+ciśnienia w cylindrze
właściwie wszystko proste
tylko generator infra dźwięków najlepiej na 12 volt
w naczyniu gdzieś blisko silnika
może dać oszczędność 15 czy 20% to jak mój pali 8 litrów
to
litr będzie palił mniej bez specjalnego zagrożenia dla trwałości silnika.
Można popatrzeć za generatorkiem.

Igor

10 października 2016

Wendoł

Co tam w naszym wiadomym temacie według ciebie się nowego pojawiło ;) moim zdaniem najwyższy czas powrócić do właściwych badań.

Trochę musiałem wziąć rozbratu z tym tematem by na nowo mu się przyjrzeć, najciekawszym wnioskiem jaki ostatnio usłyszałem => jest taki, że grawitacja może być lub jest szybsza od światłą => grawitacja jako fala vs światło jako fala.

Pozdrawiam
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
wendol

10 października 2016

Najnowszym odkryciem są "cząsteczki splątane", które działają na siebie w sposób natychmiastowy, niezależnie od odległości.
Wygląda więc na to, że najszybsza we Wszechświecie jest informacja, która ma prędkość nieskończoną.
To dopiero jest zagadka.
Myślę, że są to jednak kwestie spoza świata materialnego i zahaczają jakby o "boską świadomość".

Igor

10 października 2016

Wydaje się, że ewolucja fizyki w metafizykę jest rzeczą naturalną zatem czy ja wiem czy "Boska świadomość"?

Pozdrawiam
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
wendol

10 października 2016

Oczywiście określenie "boska świadomość" nie oznacza, że jest to temat tabu :)
Tak - nauka połączy się z metafizyką.
To nieuniknione, bo ani jedno, ani drugie samo nie odpowiada na pytania, które coraz inteligentniejszy, o coraz większej wiedzy człowiek sobie zadaje.
Kiedyś ludzie, jak czegoś nie rozumieli, to nazywali to czarami, magią, czy cudami, ale dzisiaj im to nie wystarcza - chcieliby wiedzieć dokładnie, jak to działa :)
Tak więc widzę w najbliższym czasie odejście ludzi zarówno od religii, jak i od "konwencjonalnej" nauki - to już się odbywa.
Tylko połączenie różnych dziedzin, bez zwracania uwagi na "ideologię" ma przyszłość.
Największego postępu w dziedzinie "metafizyki" (psychotroniki itp.) dokonano w Rosji jeszcze w czasach Związku Radzieckiego, bo nie odgraniczała ich religia broniąca swego poletka tekstami w stylu: "nie zastanawiaj się nad tym, bo i tak nie zrozumiesz, a możesz zbłądzić".
Pierwszą książką, jaką przeczytałem (jako nastolatek) z tej dziedziny była pozycja pt. "Od magii do psychotroniki". Do dziś pamiętam niesamowite ilustracje, które uzupełniały teksty o tym, jak dokładnie, szczegółowo, w sposób jak najbardziej naukowy badano te sprawy.

Igor

10 października 2016

Pod tym twoim manifestem mogę się podpisać obiema rękami jak to mówią, myślę, że dokładnie tak będzie i taki kierunek należy uznać za właściwy.

Pozdrawiam
Igor

ps. ideologia musi być trzeźwa ;)

Niech Moc Będzie z Tobą
rosomak

10 października 2016

Igor:
Wendoł

Co tam w naszym wiadomym temacie według ciebie się nowego pojawiło ;) moim zdaniem najwyższy czas powrócić do właściwych badań

To rozmowa między Wami, czy można też się przyłączyć? :)

Igor

10 października 2016

rosomak

jak najbardziej jesteś mile widziany ;)

pzdr
Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
wendol

10 października 2016

rosomak:
To rozmowa między Wami, czy można też się przyłączyć? :)

Czy ja też muszę wyrazić zgodę? ;)
Trzeźwa burza mózgów rozwija :)
Oczywiście Rosomaku :)

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3787
Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.