Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086
wyckret

7 stycznia 2007

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?

Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.

Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.

Czyńmy dobro! ]:

zbyszek123

27 czerwca 2017

Co do jazydów i modłów do ich Boga :-) nie rozpędzałbym sie. Religia sama w sobie niesamowicie ciekawa ale bez głębszych przemyśleń z bagażem naszych chrześcijańskich przekonań nikt tego nie łyknie. Ale jest w tym niesamowita myśl, przesłanie, być może wfałszowane w nasze głowy zupełnie innym wizerunkiem byśmy i my w naszym matrixie nie mieli szans tego poodkręcać. Jak z mrówkami, mrówka jest jedna ale nadanie im cech inności powoduje konieczność walki w obrębie gatunku o zawłaszczenie terenu, dominację, obronę taki wieczny pęd który jeśli stymulowany może być doskonałym narzędziem np. kontroli populacji... trend islamizacji która załóżmy opanuje świat w kilka dekad to powrót do prymitywnego człowieka, wyniszczenie z ludzi terenów nieprzyjaznych, zużycie zapasów i finalnie powrót do kilku kolebek sprzyjajacych ichniemu trybowi życia w zgodzie z Allachem. Darku ... jak żniwiarze niszczący cywilizacje by zakończyć cykl. Ichnia historia ledwie wspomni o wypędzeniu niewiernych " defacto na tamten świat" a geny zatrą w 2-3 stulecia cechy rasy białej...

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...
nicze

27 czerwca 2017

https://www.youtube.com/watch?v=VFZ4tqFsWcE

Sklepowicz i Rola: Sraj Waldek, SRAJ -Stręczycielstwo!Dość tego! Pozywamy UE ws. islamizacji Europy!

dziwne ale prawdopodobne

wendol

27 czerwca 2017

Jestem zdegustowany tym materiałem.
Zamienianie jednego fanatyzmu religijnego na inny nie jest dobrym rozwiązaniem.
"Jezus na króla Polski"? - Takie teksty świadczą o kompletnym niezrozumieniu tego, co Jezus mówił.
Nie widzę dużej różnicy w mentalności między wyznawcami islamu, a fanatycznymi katolikami. Sorry, ale podejście do "bóstwa" mają podobne.
Upadek Zachodu, dobrze im tak za ich głupotę, teraz my będziemy silni i będziemy się z nich śmiać... i tym podobne teksty?
W ustach ludzi z europejskiego kraju?
Tragedią ludzi z Zachodu jest to, że zetknęli się z ludźmi z... ze średniowiecza. Tak, jak ja (i dzieci) miałem do czynienia z fanatyczką stosującą "katolickie wychowanie" i wszystko najgorsze, co się z tym wiąże - to całe spektrum zachowań, które są nie do zaakceptowania przez cywilizowanego człowieka.
Ludzie z Zachodu są bezradni, zaszokowani, nie wiedzą co zrobić w obliczu islamskiej dziczy - widzieliście przecież sceny z ulic w zachodnioeuropejskich krajach.
Co robią rządy tych krajów? - Przyjmują "nachodźców" w nadziei na uratowanie systemów emerytalnych opartych na modelu piramidy finansowej, bo przybysze dobrze się rozmnażają.
Tylko, że piramida finansowa ma to do siebie, że w miarę rośnięcia wymaga coraz liczniejszego zasilania przez niższe poziomy, więc coraz większej liczby ludzi - i to konkretnie ludzi pracujących.
Chcą zmuszać do pracy wyznawców islamu? Przecież oni nie po to przyjechali do dobrobytu, żeby pracować - w dodatku pracować na jakichś bezbożnych "białasów", którzy ich wykorzystują?
Przecież na tym zachodzie jest tyle dóbr, że wystarczy wyrżnąć niewiernych i wystarczy dla każdego porządnego muzułmanina. Dopóki im dają, to jest jeszcze... w miarę, ale po pierwsze sami mają dużo więcej (więc to niesprawiedliwe), a po drugie... co będzie, jak przestaną im dawać? No cóż - trzeba będzie się "upomnieć", bo przecież to niedopuszczalne, żeby jacyś obcy znieważali wyznawców Allaha - króla całej Ziemi.
Już to wszystko przerabiałem, gdy chciałem, żeby taka jedna zaczęła robić cokolwiek - wtedy zrobiła się bardzo "pobożna", zaczęła straszyć wszystkich dookoła piekłem i końcami świata..., stała się też bardzo dumna z siebie, bo chodziła do kościoła, więc będzie zbawiona, a ci, co nie chodzą pójdą do piekła. To, że robiła piekło dzieciom i mi, nie miało dla niej żadnego znaczenia.
Ludzie na Zachodzie nie wiedzieli, co to jest fanatyzm religijny, nie wiedzieli czym grozi, bo nie mieli z nim do czynienia... aż do teraz.
Polacy natomiast chyba powinni sobie zdawać sprawę z tego wszystkiego... Powinni pamiętać o "obrońcach krzyża", Rydzyku i dzieleniu ludzi na "prawdziwych Polaków" i nieprawdziwych.

zbyszek123:
Co do jazydów i modłów do ich Boga :-) nie rozpędzałbym sie.

Moje ewentualne uczestnictwo w czymś takim byłoby tylko "hołdem" dla tego nieekspansywnego człowieka.
Jezusa też cenię dlatego, że dawał dobre rady (bardzo mądre), ale się nie narzucał.
Natomiast starotestamentowa religia "katolicka" (wtedy to się jeszcze tak nie nazywało) różni się od islamu tylko drobnymi szczegółami. Ideologia bardzo podobna, tylko wykonanie inne przez ludzi będących na wyższym poziomie rozwoju.
Będę się więc przeciwstawiał każdej próbie powrotu do czasów feudalnych.
Jezusa mamy nie "czcić", tylko się rozwijać i do niego zbliżać w sensie duchowym.
W sensie duchowym wyznawcy islamu po prostu nie pasują do Europy i im więcej ich tu będzie, tym gorzej będziemy się czuć, bo zbyt duża dzieli nas różnica w "poziomie wibracji". Przecież oni w Europie też czują się nieswojo.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
rosomak

27 czerwca 2017

wendol:
Tragedią ludzi z Zachodu jest to, że zetknęli się z ludźmi z... ze średniowiecza.

Tragedią starą jak świat.
Barbarzyńcy wiecznie będą podpalali Rzym, a dekadencka i stroniąca od rozmnażania się populacja, odejdzie w niebyt.
Odwieczne prawo doboru naturalnego.
Nomadzi niczym szarańcza będą zalewać świat a wraz z postępującymi zmianami klimatu, ich dzisiejszy napływ wyda się drobnostką.
Zachodni świat, z jego dzisiejszymi prawami, nie ma żadnych szans by się temu przeciwstawić.
Oni na sztandary wzięli swą religię- najlepszą w osiągnięciu celu jaki im przyświeca. Ona ich jednoczy i pozbawia moralnych skrupułów.

wendol:
Polacy natomiast chyba powinni sobie zdawać sprawę z tego wszystkiego.

I zdają, choć jak widać, nie wszyscy.
Tylko zjednoczeniem się w wierze w potężny autorytet, może nas uratować. Słabością zachodu stało się, że utracili to spoiwo.
Dlaczego w jednym rzędzie stawiasz Rydzyka, wiarę i fanatyków spod znaku półksiężyca?

wendol:
Nie widzę dużej różnicy w mentalności między wyznawcami islamu, a fanatycznymi katolikami

Twoje doświadczenia rodzinne zbyt mocno wpływają na Twój osąd.
Trudno w takiej sytuacji o obiektywizm.
Mentalność jak i dążenia wyznawców obu grup są diametralnie różne.
Prawda, że tak jak większość zbiorów, mają też części wspólne
( Twoja żona) ale to promil.
Ale nie o tym chciałem...
Ja akurat z zadowoleniem przyjąłem intronizację Jezusa na Króla Polski.
Jak zresztą wiemy, nie pierwszą.
Ta jednak jest inna od poprzednich ponieważ uczestniczył w niej również polski rząd wraz z prezydentem.
Dziwisz powiedział jedno znaczące zdanie:

Nie lękajmy się takiego aktu. Jezus Chrystus niczego nam nie zabiera, a wszystko daje. Jego panowanie nikomu nie zagraża, bo wyraża się przez miłość, która została ukrzyżowana.

Nie jestem specjalnie religijny, ale czuje się bezpieczniej gdy ci którzy którzy są na czele, hołdują tradycyjnym wartościom.
Poza tym, pamiętajmy że nie wszystko widzimy " poprzez szkiełko i oko"
Są sprawy dla nas zakryte.
Odkrywali je trochę nasi Polscy wieszcze tacy jak Klimuszko czy Rozalia od właśnie intronizacji.
Według przepowiedni, w nadchodzącej zawierusze mamy przyobiecane w miarę spokojne bytowanie, pod warunkiem ze pozostaniemy wierni naszym wartościom.
Można się śmiać i szydzić ale kto naprawdę wie jak to wszystko wygląda z szerszej perspektywy?

Rzadko chodzę do kościoła, przeszkadza mi formuła.
Nie przestrzegam właściwie żadnych kościelnych świąt, nakazów, zakazów etc.
Nie mniej, czuje się związany z pierwotnym przesłaniem Chrześcijaństwa.
Mało mnie obchodzi cała kapłańska szopka- przeszkadza mi, odcinam się od niej. Obchodzi mnie rdzeń.

wendol

28 czerwca 2017

rosomak:
Według przepowiedni, w nadchodzącej zawierusze mamy przyobiecane w miarę spokojne bytowanie, pod warunkiem ze pozostaniemy wierni naszym wartościom.
Można się śmiać i szydzić ale kto naprawdę wie jak to wszystko wygląda z szerszej perspektywy?

Chyba masz rację - powiedzmy, że w tym momencie dziejowym potrzebne jest akurat takie "zwarcie szeregów" pod hasłami, które dla Polaków są znane i proste. Ten przekaz musi być klarowny, żeby dotarł do różniących się jednak w jakiś sposób odbiorców.
Wartości to szerokie pojęcie, ale chyba czas na zawężenie spojrzenia do spraw najważniejszych, absolutnie podstawowych.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
wendol

28 czerwca 2017

A później przyjdzie Sobieski i pogoni... ;)
Wraz z przebudzonym Zachodem :)

Fajna wizja :)

nicze

28 czerwca 2017

https://www.youtube.com/watch?v=Jz6tq78Pufk

#875- Jasnowidząca z Wisły - Agnieszka Pilchowa - szokująca wizja
Bartosz Mówi
usiłując analizować różne przepowiednie
Bartosz ma cały cykl
uważam że Pilchowa może mieć więcej racji niż inni jasnowidzący

to co kto przepowiada to wynika często z zaprogramowania
religijnego czy narodowościowego
idiotom się coś wmawia
z jakiego cudownego narodu się wywodzicie
Chrystus za wami się wstawi
nikt nic więc nie robi bo po co
a jak przepowiednia nie wyjdzie to nie bierze się za to odpowiedzialności

wendol

28 czerwca 2017

Sami odejdą z Europy, jak im się przestanie tu podobać. Oby.

To są uchodźcy, którzy uciekają przed wojną u siebie? Tak?
Młodzi, bardzo energiczni ludzie (power mają niesamowity, jak się wkurzą), więc dlaczego nie walczą z tym, przed czym tak uciekają?
Jakoś Assad walczy, a wraz z nim nawet kobiety.
A... rozumiem - Assad bije islamskich pacyfistów? Tak?
Czyli wrócą tam, jak będzie spokój?

A tak na poważnie, to są tchórze - kłamią, kombinują, zamiast powiedzieć wprost, że są po prostu bardzo wygodni, a robić im się nie chce, tylko bomby podkładać... To taki rodzaj rozrywki? Czas wydorośleć.
Aha - kwestia religii. No tak - ci, co ich napuszczają na Europę robią to przecież w imieniu Allaha. Przecież ze "świętością" nie będą walczyć.
Ręce opadają.
Pamiętajcie, że jak ktoś powołuje się na Boga, to trzeba mu się bardzo dokładnie przyjrzeć, bo to co najmniej podejrzane i jakoś zbyt wygodne, żeby otumanić ludzi i rządzić ciemną masą.
Zbyt łatwo podpiąć się pod religię i czerpać profity czczą gadaniną.
Ludzi trzeba kształcić - wszechstronnie, zamiast robić z nich bałwochwalców.
Każdy potrzebuje jakiejś duchowości - OK, ale i wiedzy, i od wiedzy należałoby zacząć, a nie od religii w przedszkolach.
Tamten facet, co go Nicze niedawno wrzucał miał rację - o sprawach duchowych można porozmawiać, ale dopiero na wyższych "piętrach", bo inaczej ulegnie to wypaczeniu.

rosomak:
Nie mniej, czuje się związany z pierwotnym przesłaniem Chrześcijaństwa.

Ja też, ale nie Chrześcijaństwo wymyśliło tak podstawowe sprawy.
Zasługą Jezusa jest to, że dobrze tłumaczył, ale "zbrodnią" Kościoła jest to, że połączył to ze Starym Testamentem i zrobił z tego religię - katolicką, która OK - jest lepsza od islamu, ale to marna pociecha.

rosomak:

Naprawdę chcesz wiedzieć?
Here You are:
"Galaktyczna Rodzina czyli bardzo starożytna historia ludzkości"

wendol

28 czerwca 2017

A Ty Nicze bardzo mądrze gadasz, jak się nie wkurzysz i nie chcesz bić dzieci :)
Spoko :)

tajne.tarot-marsylski.pl
-

zbyszek123

28 czerwca 2017

http://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Bojownicy-z-ISIS-nakarmili-matke-ugotowanym-jej-wlasnym-dzieckiem ............. Chciałbym coś napisać... ale co... nie ma takich słów by opisać reakcję co sie czuję czytając takie rzeczy. Wiecie dlaczego muszą zniknąć wszyscy Ci pseudo wyznawcy.... to się po prostu czuje...

wendol

28 czerwca 2017

To potwory, które nienawidzą kobiet.
A wykastrować takiego i dać mu do zjedzenia... "członka ISIS".
Bez gotowania.

Widziałem (na filmie), jak gdzieś na Zachodzie wyłapywali takich... podobnych.
Funkcjonariusz pilnował, a funkcjonariuszka "macała" delikwenta.
Oczywiście musiał stać tyłem, w rozkroku, lekko pochylony.
"Malutki" się zrobił i bardzo grzeczny.
Nie będzie się "odgryzał", bo będzie się bał kompromitacji.

Rozmawiałem z ciotką, jak sytuacja w Szwecji wygląda...
Powiedziała, że już nie umieszczają ich w dużych "gettach" w miastach, tylko w małych obozach.
Dają im przez jakiś czas jakieś pieniądze, za które muszą się sami utrzymać.
Mają czas, żeby znaleźć pracę. Jak nie znajdą, to deportacja. Jak coś "nawywijają", to jeszcze szybciej out.
Uważnie ich obserwują.

Jak Unia tak bardzo chce, żebyśmy przyjmowali, to można "kilku" przyjąć.
Uciekną bardzo szybko i z głowy.
Tylko, że my się boimy, że zabiorą nam "krzyż i polskość".
To takie nasze lęki narodowe.

wendol

28 czerwca 2017

A co oni mają do Jazydów?
Wyglądają na spokojnych ludzi - przynajmniej tamten, z którym się chciałem modlić ;) taki był.
A... - inna religia, więc "czciciele diabła". Lekarz kazał przytakiwać...?
Ci ISIS jakieś dziwne "egzorcyzmy" odprawiają na tych kobietach.
Nie wiedziałem, że oni tacy "zabobonni".

A ciekawe, co myślą o chrześcijanach, katolikach, protestantach, prawosławnych itp.?
W Szwecji np. uczą, że Jezus był pierwszym synem... i miał jeszcze braci.

No dobra.
Nie doczytałem do końca...
Dopiero kupiłem.
Może w tej książce, co Rosomakowi poleciłem, będzie coś na ten temat?
Poleciłem...
"Here You are" - pod spodem jest linijka z tekstem na biało (nad tą szarą linią).

wendol

28 czerwca 2017

Jeszcze coś mi się przypomniało o Szwecji...
Murzynów wysyłają do Kiruny (niedaleko koła podbiegunowego) i dają im możliwość pracy w kopalniach - mają tam jakieś złoża. Może stamtąd pochodzi słynna szwedzka stal?
Domki tam mają całkiem sobie... tylko okienka małe, żeby dużych strat ciepła nie było.
Szwedzi myślą całkiem praktycznie i niezłe poczucie humoru mają.

Jak byłem u ciotki, to jakiś Szwed wyprowadzał się do Kiruny.
Przyjechał tir - mógł zabrać wszystko, a na miejscu dostał duży teren i wszelkie potrzebne maszyny. Miał tam wprowadzać cywilizację.
Szwedzi to w ogóle są patrioci - jeszcze do niedawna każdy szanujący się Szwed kupował samochód Volvo lub Saab.
Szwed, który mnie woził na pole z truskawkami miał jakiegoś nowego Mercedesa limuzynę, bo mu rodzina sprezentowała, ale on chyba nie lubił Niemców, więc kury nim woził, albo po prostu był taki... praktyczny. Woził mnie pierwszego na pole, gdzie jeszcze nikt nie zbierał, były tam pokrzywy, ale po jakimś czasie już ich nie czułem. Dużo zbierałem - kupiłem sobie buty sportowe za połowę tego, co bym w Polsce zapłacił i jeszcze sporo mi zostało - dobrze płacił. Później przyjechali Polacy swoim BMW, zebrali resztę truskawek i czekaliśmy na Szweda i pieniądze. Dość długo go nie było, więc pooglądaliśmy obejście. W jakiejś szopie, czy innej stodole stał stary Volvo podobny do naszej Syrenki przykryty sianem. Próbowali go odpalić... wreszcie podnieśli maskę, coś tam pogrzebali, jakiegoś płynu dolali, kabelek... rurkę? wymienili i... ruszył. Jak Szwed przyjechał i mu o tym powiedzieli i pokazali, to bardzo dziękował i miał chyba łzy w oczach. Nad pieniędzmi się zaczął zastanawiać, ale powiedzieli mu, że to drobnostka.
Jak zbierałem z Jugosłowianami i coś gadali "polaki, polaki i haha...", to wreszcie wstałem, wykonałem ładną formę tai-chi dla rozprostowania kości i powiedziałem głośno po Szwedzku: "pluka, pluka!" - co znaczy "zbierać". Chyba im się spodobało, bo przestali się śmiać.

zbyszek123

29 czerwca 2017

Darek... Jazydzi to też naród wybrany, pochodzą w prostej linii od Adama my zaś od kolejnych potomków... kupy się nie trzyma ale co tam...Jeśli coś jest wybrane daje poczucie wyższości to też podstawy ideologii faszyzmu, tak to widzę, gość spoko, jak oni wszyscy są spoko, pierwszy kontakt do rany można przyłożyć... potem tylko grozi zakazenie. Może do takich kontaktów w potrzebie bardziej potrzebne jałowe opatrunki. Ja nie widzę żadnych superlatyw, Szwecja to kraj dziś miedzy innymi supertrypla itp... dla mnie życie ludzkie bezcenne i chocby przynieśli zysku niewiem ile jedno życie ważniejsze, choroby też wryją się w gospodarzy na stulecia. Nie widzę zysku... europejczyk dla systemu był wyceniany na 5 mln euro, pracujący europejczyk. Przeszlo 90% migrantów nigdy nie pracuje, zysk... jaki zysk jak straty. Europa po prostu szuka szybkiego rozwiązania własnych problemów, a to niestety tylko w planie dlugoterminowym pogarsza jej przyszłość. To jak z rzeźbą najpierw możesz wszystko wyrzeźbic potem błędy dłuta to coraz mniej perspektyw na porzadany kształt i wielkość dzieła. Nie popadajmy w paranoję że to religia zabija... jest tylko tłumaczeniem dla dewiacji wyznawców... można śmiało założyć że ci ludzie są podobni a ataki mają tło typowo rasistowskie i dewianckie. Czym jest europa, to był projekt wyryty w drodze rozwoju, swieckosci, kultury i nauki, początek XXI wieku to apogeum powyższego wyrastał wśród cywilizacji jak Babilon w osiągnięciach i możliwościach i to zostało zniszczone, kolejne naście lat to podziały i exity na tle problemów postępującej islamizacji, żadnego rozwoju. Ja wiem że to pesymistyczne i ciężko sie czyta i denerwuje najpierw złość na autora potem skojarzenie epitetów i przesyt... No niestety tak to wygląda, dodam że w nacjonalizm wpędzają nas właśnie błędne decyzje i naciski wśród tego część wpadnie w ekstremizm katolicki nie trzeba było tego projektu zaczynac. Mieszanie ras to projekt na naturalną dyfuzję po poprawieniu warunków bytowych i infrastruktury i jakieś kilkadziesiąt tysięcy lat. Ktoś zajrzał pułap wyżej zobaczył jedną rasę i stwierdził działam. To jakbyś zobaczył efekt przeciekajacego zbiornika na wode z bujną roślinnością i nie mogąc sie doczekać wpuścił wodę na raz... same zniszczenia.

wendol

29 czerwca 2017

Pięknie tłumaczysz - bardzo obrazowo.
Nie nabijam się, nie ironizuję.
Wielu ludziom muszę tłumaczyć, że ja się nie śmieję, tylko uśmiecham czasem bardzo ekspresyjnie.
No czasem się naśmiewam - przeważnie z siebie.

wendol:
Jak Unia tak bardzo chce, żebyśmy przyjmowali, to można "kilku" przyjąć.

Dziś kolega mi powiedział, że Czesi przyjęli dwunastu... pewnie "apostołów" ;)
Czesi mają poczucie humoru i się nie awanturują jak wypiją, mimo że są "protestantami" w większości.
Czasem bawię się nazwami.

Zaległe piwko... mówiłeś.
Jakoś tak w środku przyszłego tygodnia powinienem trochę czasu znaleźć.

wendol

29 czerwca 2017

https://www.cda.pl/video/16209711
Tylko uważajcie, bo to komedia amerykańska.

Psycholożka, która rozmawiała z moją córką, była nią zachwycona.
Ta kobieta studiowała w USA i powiedziała, że polska psychologia jest o jakieś 50 lat opóźniona.
Poszło o sposoby wyrażania siebie i rady polskich psychologów.
Druga moja córka jest bardziej konformistyczna.
W Polsce tzw. socjalizm skończył się dopiero niedawno.
Sposób wyznawania religii też mamy jeszcze pełen patosu, etosu, martyrologii i mesjanizmu.
Można sięgnąć jeszcze głębiej, ale po co?
Gruba kreska, zamiast rozliczeń z przeszłością?
Wystarczy zrozumienie zachodzących procesów.
Polski język jest strasznie (mocno) zakodowany i podświadomy.
Śmieje się osoba śmiała - OK?
Jak ktoś się nie śmieje, to znaczy że został za mocno "zdeptany".
Taka historia Polski.

wendol

29 czerwca 2017

wendol:
No czasem się naśmiewam - przeważnie z siebie.

Nie to słowo - śmieję się i tylko tyle.
Teraz OK.

Zauważyłem, że Szwedzka młodzież używa czasem "esperanto" - tzn. wplatają angielskie słowa do szwedzkiego.
Szwedzi dobrze znają angielski, bo się go uczą od dziecka.
Ja uczyłem się angielskiego, zanim nauczyłem się pisać po polsku.
Lepszą mam oczywiście znajomość bierną, ale jak wyjeżdżam do odpowiedniego kraju, to szybko sobie przypominam, po czym, po powrocie mam przez jakieś dwa dni problem z polskim akcentem i wplatam słowa z innego języka.

Tamci Jugosłowianie oczywiście dowiedzieli się, że jestem Polakiem, jak na pole przyjechała po mnie rodzinka.
Szwedzi nie wierzyli, że jestem Polakiem - Polacy też, jak wróciłem ze Szwecji.
Jestem prawdziwym :) Polakiem, ale nie zaściankowym.
Byłem w kilku krajach...
Tylko z fanatyzmem się nie potrafię dogadać.

wendol

29 czerwca 2017

Ten film zrobił na mnie wrażenie wiele lat temu - wydał mi się bardzo odkrywczy.
Popatrzyłem teraz i... głupie to jakieś takie.
Kilka tekstów daje do myślenia, ale to płytka "rozrywka" dla przeciętnego amerykańskiego nastolatka.
Średnia intelektualna w USA nie jest wysoka, ale mają też wybitne jednostki.
Taki film coś tam wytłumaczy Amerykanom w prosty sposób.

rosomak

30 czerwca 2017

wendol:
owiedzmy, że w tym momencie dziejowym potrzebne jest akurat takie "zwarcie szeregów" pod hasłami, które dla Polaków są znane i proste

Własnie o to mi chodzi. Ten czas po prostu tego wymaga.
Nie widzę linka- chodzo o odnośnik do Twojej strony?
A wracając do Islamu.
Według mnie Szwecja, Francja, Niemcy, WB, są już stracone. Nic sie nie da zrobić bo społeczeństwo jest przemieszane niczym kawa z mlekiem
My mamy szansę dzięki temu ze jesteśmy tak ksenofobiczni. Beżowym trudniej wmieszać się w tłum.

79277

30 czerwca 2017

rosomak:
Nie widzę linka- chodzo o odnośnik do Twojej strony?

Wendol lubi chować, ale później daje opis jak znaleźć. Zrobił napis na biało dlatego go nie widać :)
Tuż po jego:

wendol:
Naprawdę chcesz wiedzieć?
Here You are:

(Post 2 dni temu o 1:23"
Pozdrawiam
PS. Zaznacz myszką ten pasek pod "here you are", to Ci się ukaże :)

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086
Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.