Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086
wyckret

7 stycznia 2007

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?

Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.

Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.

Czyńmy dobro! ]:

yohanna22

19 marca 2017

Takie programy sa bardzo dobre, moje dzieci potem same mnie zaskakuja z kad tyle wiedza. Ja tez mam pare ulubionych na youtube.

Cos z polityki. Lubie faceta dobry jest. Ciezko mi sie czasami czyta bo nie znam sie za dobrze na polityce i nie rozumie do konca o czym mowi.
http://krytykapolityczna.pl/kraj/leder-wywiad-paternalizm-patriarchat/

yohanna22

19 marca 2017

Na polityce sie nie znam, ale fajnie by bylo jakby teraz jakas lewacka partia wiedziala jak wejsc i zagarnac ludzi. Eh tam, a tak wogole to on cos mowie ze PiS znowu moze wygrac na nastepna kadencje to, to juz bedzie bardzo zle dla Polski.

yohanna22

19 marca 2017

http://www.newsweek.pl/polska/prof-andrzej-leder-o-pis-kosciele-i-klasie-sredniej,artykuly,398264,1.html

Polska klasa średnia zupełnie nie zdała egzaminu. Jest zapatrzona w swoje partykularne interesy i w ogóle nie ma poczucia odpowiedzialności za inne grupy społeczne

I z tym sie zgadzam.
Czy ktos sie przejmuje ze emeryciy nie maja na leki i okulary. Ze dzieci nie maja co jesc, i rodzice nie maja na ciepla kurtke na zime.
Kazdy tylko patrzy zeby mu dobrze bylo, tak jak politycy, mysleli ze dadza 500 + i zalatwia wszystko.

Juz wam nie bede biedolic.

rosomak

20 marca 2017

yohanna22:
Na polityce sie nie znam, ale fajnie by bylo jakby teraz jakas lewacka partia wiedziala jak wejsc i zagarnac ludzi. Eh tam, a tak wogole to on cos mowie ze PiS znowu moze wygrac na nastepna kadencje to, to juz bedzie bardzo zle dla Polski.

Bez obrazy yohanna, ale zatem po co wypowiadasz się o czymś na czym się nie znasz???
Dlaczego uważasz że ponowny wybór PIS ma być czymś złym dla Polski.
Ja uważam na przykład, że gorzej niż za PO nie będzie.
Poza tym rządzą dopiero rok- trzeba dać im mandat zaufania i rozliczać po czterech latach a nie jak papuga, powtarzać za nagłówkami "lewackich" mediów jak to niedobrze się w kraju dzieje.
Co takiego razi Cię pod ich rządami ( które notabene Ciebie nie dotyczą, bo jak rozumiem, nie mieszkasz w Polsce)
Proszę wypunktuj a może okaże się, że nie masz powodu do aż takiego bólu głowy o zasady praworządności w naszym pięknym kraju.
https://www.youtube.com/watch?v=Gv5ouZcU4LU

yohanna22

20 marca 2017

Nie powiedzialam ze PO bylo dobre.

1. kosciol nie powinien byc mieszany w polityke
2. chca kontrolowac ludzi i media
3. podejscie do wszelkiego rodzaju odmiennosci
To sa 3 rzeczy ktore mnie najbardziej niezadawalaja i pamitaj w Polsce mam jeszcze rodzine i chce zeby zyli normalnie.
rosomak:
Ja uważam na przykład, że gorzej niż za PO nie będzie.

Typowe polskie gadanie nie mowienie ze ma byc jeszcze lepiej tylko od razu porownywanie do tego co bylo i usprawiedliwianie tego co jest.

I wklejanie filmokow z polskim krajobrazem i zachwalanie jak to pieknie nie jest.

Mysl sobie dalej tak jak chcesz przeciez Ci wolno, mi tez wolno;)

Zobaczymy za 5 -10 lat jak to bedzie.

rosomak

20 marca 2017

Kościół od zawsze mieszał się w politykę. PIS akurat tu nic nie zmienił.
Chcą kontrolować ludzi i media- proszę Cię- a która partia rządząca do tego nie dąży?
Odmienność jest społecznie w porządku i posiada bez wątpienia swoje prawa - dopóki nie próbuje narzucać swoich poglądów i zachowań większości- tak czy nie?
Polska od zawsze była dość konserwatywna jeśli chodzi o wartości czy to rodzinne czy społeczne- tu PiS chyba się wpisuje w ten konserwatyzm bo inaczej nie wygraliby wyborów.
Co to znaczy- żyć normalnie?
Każdy żyje jak potrafi a ja wolę żeby w Polsce rządziła propolska partia niż ta która reprezentuje interesy obcych mocarstw. Niech się martwią aferzyści i złodzieje- Twoi rodzice zakładam do niech nie należą? Więc o co się martwisz?
I w końcu co to za tekst o typowym polskim gadaniu- weź mnie nie wkurzaj.
Dostałaś filmik na wywołanie uśmiechu a nie rozjuszenie- co cie ugryzło.
Zobaczymy zobaczymy- ja chciałbym żeby było dobrze a Ty nie baw się w złą prorokinię.

yohanna22

20 marca 2017

http://wyborcza.pl/7,75398,21520296,wszystkie-media-w-rekach-kaczynskiego-pis-chce-zdazyc-z-repolonizacja.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Tutaj np. wiadomosci z dzisiaj. Wiem ze jest zle poniewaz duzy kapital zagraniczny wykupil prase w Polsce, ale czy rzad zrobi cos lepszego. Przeciez oni obejma kontrole i beda po swojemu prac ludzia w glowach co tez dobre nie bedzie.
Bedzie tak jak Wiadomosci na TVP1 wszytko ulozone i przygotowane pod PIS.

yohanna22

20 marca 2017

rosomak:
I w końcu co to za tekst o typowym polskim gadaniu- weź mnie nie wkurzaj.

Powkurzac Cie ? lubie facetow wkurzac a bedziesz krzyczal, czy sie obrazisz :)))

rosomak:
rządziła propolska partia niż ta która reprezentuje interesy obcych mocarstw.

No wiadomo, ale PiS wcale swietny nie jest.

79277

20 marca 2017

yohanna22:
ale PiS wcale swietny nie jest.

Pewnie że nie jest.
Ale..
...uważam, że ze wszystkich ugrupowań politycznych obecnych na polskiej scenie politycznej oni jednak są najlepsi. Wiesz- takie mniejsze zło...
Wierz mi lub nie, ale niespełna rok temu ten zły pis uratował mnie i moją rodzinę przed głodem... Szczegółów nie będę opowiadał, bo nie jest to potrzebne, ale ja naprawdę odczułem, że jest lepiej (i nadal to czuję)

rosomak:
I w końcu co to za tekst o typowym polskim gadaniu

No właśnie... Uważam, że yoha jest ok, ale takie jej wpisy zawsze mnie wkurzały też. Działają na mnie jak płachta na byka. Nie masz bladego pojęcia o życiu tutaj, a wciąż tylko krytykujesz Polskę i Polaków. Kaka już z Ciebie wielka, sztywana Angielka się zrobiła. Znam ja takich oczytanych i wszystkowiedzących ludzi w krajach Europy zachodniej, którzy nadal twierdzą i wszystkich wokół do tego przekonują, że Polska to tylko kilka chałup pokrytych strzechą. Brud, smród i zacofanie. Wiesz co? Ja uważam, że połowie przeciętnych Polaków- większość Angoli do pięt nie dorasta.
Nawet tych mędrców trzeba uczyć od nowa historii- chociażby o tych NIEMIECKICH obozach zagłady (założonych w Polsce- a nie POLSKICH)
Co do odmienności- Polacy mają sporo ważniejszych spraw niż para pedałów, którzy sobie myślą, że powinno się ich na rękach nosić. Przeginają tak samo jak murzyni, którzy szastają na prawo i lewo słowem "białas", jednocześnie zarzucając rasizm zawsze gdy usłyszą "czarnuch". Są tak przewrażliwieni, że nie można powiedzieć słowa określającego materiał stanowiący nawierzchnie dróg- asfalt.
Bywam czasem na forum na którym nie można napisać słowa "żyd"- wpis jest wtedy "okrojony" z tego słowa, lub w ogóle się ten wpis nie pojawia- to już jest przegięcie. Podobnie się już dzieje w temacie gejów i lesbijek- nie można użyć w ich towarzystwie słowa określającego ich orientacje seksualną, bo czują się urażeni- paranoja. Oficjalnie się tym chwalą, ale powiedz komuś że ta lesbijka jest lesbijką, to Ci ta lesbijka oczy wydrapie... O co kaman?

Wiesz Yohanna w czym Polska różni się od Anglii Francji, czy Nie mieć? Nie ma tu jeszcze AŻ takiej zgnilizny moralnej. Ale spoko- gonimy Was. Jak będziemy już tak zepsuci jak Wy- Anglicy, to może wtedy zaczniecie nas uważać za cywilizowany naród. Oby to nastąpiło jak najpóźniej.

Pozdrawiam

tajne.tarot-marsylski.pl
-

79277

20 marca 2017

79277:
Nie mieć

*Niemiec

yohanna22

20 marca 2017

79277:
wpisy zawsze mnie wkurzały też

Nastepny, zostane pobita.

79277:
Ale spoko- gonimy Was

Juz nie moge sie doczekac :)

79277:
Szczegółów nie będę opowiadał, bo nie jest to potrzebne, ale ja naprawdę odczułem, że jest lepiej (i nadal to czuję)

Ciesze sie niezmiernie naprawde:) Chociaz jedna osoba cos pozytywnego odpowiedziala o dobrej zmianie.
Duzo wiecej bym napisala, ale nie chce dostac po lebie wiec wam dam spokoj.

79277:
Kaka już z Ciebie wielka, sztywana Angielka się zrobiła.

O moj drogi jeszcze nie wiesz jaka to ja sztywna jestem zdziwil bys sie jakbys mnie poznal.

79277

20 marca 2017

yohanna22:

nie fucz... ;)

rosomak

20 marca 2017

yohanna22:
Powkurzac Cie ? lubie facetow wkurzac a bedziesz krzyczal, czy sie obrazisz :)))

Ani jedno ani drugie, powiedziałbym ze mnie rozczarowałaś
Wkurzyłaś natomiast, bo sądziłem że stać Cię na więcej niż stereotypowe płytkie tekściki.
Druga sprawa - cytujesz wyborczą więc już przynajmniej wiem skąd czerpiesz swą "wiedzę" Swoją drogą- uważasz że to takie dziwne że w Polsce opiniotwórcze media- tak zwana piąta władza ma być polska?
Obudź się dziewczyno bo nic nie rozumiesz. Czy wiesz że media niemieckie posiadają niemal 75% udziałów na polskim rynku? Ze gazeta wyborcza z której tak ochoczo czerpiesz powstałą z pomysłu Kiszczaka w toku obrad zdradzieckiego okrągłego stołu?
a sponsorowana jest przez największego szuję, Sorosa
Słyszałaś o nocnej zmianie? Magdalence?...
Kiedy wyemigrowałaś> Wiesz cokolwiek o współczesnej historii Polski?
Nie dostaniesz po łbie- to nie grzech że tak mało wiesz- za to wstyd na pewno- bo wypisujesz banialuki nie mając bladego pojęcia o czym piszesz.

yohanna22

20 marca 2017

rosomak:
za to wstyd na pewno-

Mi tam nie wstyd raczej przykro ze ktos mnie ocenia niestety w Polsce to normlane oceniac druga osobe, zamiast tlumaczyc i rozmawiac. Aha mowienie tonem wielmoznym to tez norma bo trzeba pokazac kto madrzejszy.
Zreszta nie tylko ja mam takie doswiadczenia, wiec spodziewalam sie tego juz dosc wczesniej.
Wyborcza malo czytuje akorat to znalazlam dzisiaj.

rosomak:
Czy wiesz że media niemieckie posiadają niemal 75% udziałów na polskim rynku?

A zebys wiedzial ze wiem.

rosomak

20 marca 2017

yohanna22:
Mi tam nie wstyd raczej przykro ze ktos mnie ocenia niestety w Polsce to normlane

Przyganiał kocioł garnkowi. Ty niby co robisz choćby teraz?
Zaczęłaś być oceniana w momencie gdy wyskoczyłaś z oceną- zresztą głupią i stereotypową właśnie.

yohanna22:
zebys wiedzial ze wiem.

Skoro wiesz, to jakie wnioski z tego wyciągniesz? W ogóle wyciągniesz jakieś? Czy fakt że opinie Polaków kształtują obce strefy wpływów, nakierowane na własne interesy, w ogóle do Ciebie przemawia? Czy uważasz ze to słuszne i jak najbardziej wskazane?

yohanna22

20 marca 2017

rosomak:
Skoro wiesz, to jakie wnioski z tego wyciągniesz? W ogóle wyciągniesz jakieś? Czy fakt że opinie Polaków kształtują obce strefy wpływów, nakierowane na własne interesy, w ogóle do Ciebie przemawia? Czy uważasz ze to słuszne i jak najbardziej wskazane?

Przeciez Ci juz napisalam ze tak zle i tak nie dobrze bo jak PiS polozy na tym reke to on bedzie wszytkim sterowal.

rosomak

20 marca 2017

Więc niech steruje! Do tego został powołany w wyniku wyborów powszechnych. Kto ma sterować Anglicy? Niemcy? Francuzi?
Przez 400 lat byliśmy sterowani przez obcych, chyba już czas żebyśmy zaczęli samostanowić o sobie. Takie to dla Ciebie dziwne i nie do przyjęcia?

79277

20 marca 2017

yohanna22:
niestety w Polsce to normlane

Tak. Bo Polacy to w ogóle są głupki. Są zacofani, nie potrafią myśleć i działać nowocześnie- tak jak np. Anglicy. To są takie buraki (albo nawet "buroki"), że nie można z nimi prowadzić rozmowy "na poziomie".
Czy ten wpis Ci się podoba? Połechtałem Cię?

Polacy to dumny naród- może to nasza największa wada, bo przez to cierpimy niedostatki. Bo nigdy nie złamaliśmy słowa, przez co byliśmy napadani, grabieni, wybijani. Przez tych nowoczesnych. Dzięki tym nowoczesnym. Polak bił się chyba na wszystkich frontach świata! A Anglik? Tak samo jak teraz Amerykanie- jak miał w tym własny interes... Angole, Francuzi... Gdzie byliście w czasie 2 wojny światowej? Zdrajcy cholerni. Żabojady popijali sobie kawkę z hitlerowcami, "bo Paryż jest zbyt piękny by go niszczono", a Polska w tym czasie płonęła! Póżniej te sami żabojady decydowali o podziale Euuropy! Masakra jakaś. Kolaboranci i sprzedawczyki. I teraz się jeszcze dziwicie, że Polska w tyle została? A w jaki sposób miała nie zostać? Bo niestety nawet Niemcy- agresor i sprawca wszystkiego lepiej wyszedł na tej wojnie niż my- najbardziej pokrzywdzony w tej wojnie kraj. A Wy teraz przyklaskujecie POwcom, Donaldom i innym gadom, którzy dążą do kolejnego rozbioru Polski. Pisiory przynajmniej myślą o ludziach w naszym kraju, a nie o tym, żeby włazić w dupę Niemcom i Francuzom...

Napisałem Ci coś bardzo niemiłego, ale usunąłem, bo nie chce mi się z Tobą przekomarzać. Jeszcze bardziej będziesz pewna swojej "wielkości" i tyle...

A dobra- szkoda słów...

79277

20 marca 2017

rosomak:
Więc niech steruje! Do tego został powołany w wyniku wyborów powszechnych. Kto ma sterować Anglicy? Niemcy? Francuzi?
Przez 400 lat byliśmy sterowani przez obcych, chyba już czas żebyśmy zaczęli samostanowić o sobie. Takie to dla Ciebie dziwne i nie do przyjęcia?

rosomak:

rosomak:

dobrze piszesz, więc trzeba to uwypuklić.
Popieram- obie łapy w górze
Pozdrawiam

yohanna22

20 marca 2017

rosomak:
Takie to dla Ciebie dziwne i nie do przyjęcia?

Tak poniewaz to co robia chocby miesiecznice jest dla mnie nie do pojecia i na poziomie ponizej czegokolwiek. Chodzi mi glownie o to ze wszytko bedzie jakbys sie cofnal 20 lat do tylu. I te wlasnie koscielne babcie i ze wsi glownie beda im kibicowac.

PS.
Tak do Twojej informacji mnie w Polsce nie ma, pisze wszytko na doswiadczeniach opartych na rozmowach z emigrantami takimi jak ja i na tym co czytam slucham.
Jesli jestes tak dobry to mozesz mi tez podac co powinnam czytac.

I od razu Ci mowie ze sie nie dogadamy pod tym wzgledem. Niestety ja po 13 latach mam juz inne spojzenie na swiat.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086
Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.