Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Coś co chcecie pokazać | |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
wyckret
![]() |
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]: |
yohanna22
![]() |
Oj oj oj 79 przegiales poziom ponizej krytyki, a ilu to ty obcokrajowcow znasz i z nimi rozmawiasz nie mowie tylko o Anglikach. I z kad wiesz jacy oni sa. Chocby wczoraj mialam pogawedke z Pania w szkole jak odbieralam dzieci, nasze corki sa w tej samej klasie. Znam ja bo pracowalysmy razem jest psychologiem. I nawet ona zaczela rozmowe ze mna o tym co sie dzieje na swiecie.
Ty naprawde masz co nie tak dzisiaj z samopoczuciem. |
||||
rosomak
![]() |
To i ja dodam swoje 3 grosze. Te nacje, dziś uznawane za tak cywilizowane, swoje bogactwa uzyskały nie przez pracę ale przez krwawe rzezie i niewolnictwo. W swych zamorskich koloniach grabiły wszystko co tylko możliwe by później rękoma splamionymi krwią niewinnych, pisać historię Europy. Co wyprawiała Anglia w Indiach czy Chinach jeszcze nawet w pierwszej dekadzie XX wieku? I to nas nazywa się barbarzyńcami... Polska zawsze brała w obronę uciśnionych, dotrzymywała przymierzy. W czasie okupacji, tylko w naszym kraju, na mieszkańców pomagających Żydom nałożono karę śmierci. Wybito 3/4 naszej inteligencji, zniszczono i zrównano z ziemią 3/4 infrastruktury- który z tych wygodnych narodów przetrwałby coś takiego? Mamy prawo być dumni z powodu tego kim jesteśmy... tak- i jest to typowo polskie. |
||
yohanna22
![]() |
Rozjuszyliscie sie obydwaj.
|
rosomak
![]() |
W wyniku tego co się stało w Smoleńsku, zginęło zwierzchnictwo sił politycznych i zbrojnych naszego kraju. Było to wydarzenie bez precedensu w historii nowożytnego świata. Miesięcznice ukazują jak brzemienne w skutkach było to tragiczne wydarzenie. To przez to co się stało PO przejęło władzę, posadziło na stołku pseudo prezydenta Komorowskiego i bezkarnie grabiło Polskę przez ostatnich 8 lat. Jest grupa ludzi którzy w ten dzień, co miesiąc oddają hołd ofiarom tej niewyobrażalnej tragedii- i co z tego? Pytasz co powinnaś czytać? Jest kilka portali które są stricte polskie np. Niezalezna pl, wolne media. czy dziennik pl -zdaje się też monitor polski- nie śledzę ich namiętnie ale wiem przynajmniej że były przynajmniej do niedawna polskie. |
||
rosomak
![]() |
W końcu sama napisałaś że lubisz wkurzać facetów... Masz co lubisz. |
||
yohanna22
![]() |
no takiej reakcje przewaznie ze strony 79 to sie nie spodziewalam.
|
yohanna22
![]() |
Ale nie trzeba tego az tak czcic wystarczy raz na rok msze zorganizowac i nawet zrobic dzien wolny. |
||
yohanna22
![]() |
W takim razie ja zegnam to forum bo chyba to nie jest miejsce dla mnie.
Zycze wam wszytkiego najlepszego wszytkim:) |
yohanna22
![]() |
Wendol czy moglbys moje konto usunac calkowicie. Poprosze.
|
tajne.tarot-marsylski.pl
|
|
rosomak
![]() |
I jeszcze Ci coś napiszę, żeby było śmieszniej zarzucę Ci nietolerancje i hipokryzję- postaraj się mnie zrozumieć- nie oceniać. Z Twojego przekazu wnioskuję że brzydzisz się negatywnym stosunkiem do czyjejś odmienności. Jesteś tolerancyjna wobec tęczowej rewolucji, uznajesz że każdy ma prawo do manifestacji swojej oryginalności, ale w głowie Ci się nie mieści, że są również grupy które w ten sposób( np., miesięcznice) manifestują oddanie, dla spraw dla nich istotnych? Jak to z Tobą jest, yohanna? |
||
79277
![]() |
Wiesz co? Nie znasz mnie... Wciąż- każdego dnia powstrzymuję się od wygłaszania swoich prawdziwych opinii. Tego co czuję. Dziś sobie na to pozwoliłem. Rosomak był trochę takim moim zapalnikiem. Dużo ominąłem ze swoich myśli... Naprawdę... Odkryłem całkiem niedawno, że mam zespół Aspergera. I to taki przez duże A. Nie zdiagnozowałem się "fachowo" bo nie jest mi to potrzebne, ale mam 100% pewność... Co w związku z tym wyznaniem? A to, że rozumiem teraz dlaczego ludzie mnie nie lubią- bo zawsze potrafiłem powiedzieć prosto w twarz co o nim myślę i zawsze mówiłem szczerze. Wiesz- tak z dowodami i cytatami... Wierz mi Yohanno, że Ciebie naprawdę oszczędziłem. Nie chcę Cię urażać... Ale wiesz co?
No i spierdalasz stąd, bo ktoś nie popiera Twojego zdania? Uciekasz, bo ktoś Ci przygadał? Tchórzysz? Jak Angole i Francuzi W czasie 2w.św.? No i gdzie ta Twoja nowoczesność? Gdzie ten rozsądek? Ten wysoki rozwój osobisty? Powinno to po Tobie ścieknąć jak po gęsi... Ty? Pani psycholog? Nie potrafisz zrozumieć punktu widzenia innych osób, chociaż sama nawołujesz do tolerancji wobec inności? Po prostu podwijasz ogon i uciekasz, bo ktoś nie chce się bawić wg Twoich reguł???!!! No bardzo wysoko rozwinięte zachowanie...
Nie chcesz to nie pisz- Wendol nie usunie. Igor też. Ja też o to prosiłem jakiś czas temu. Pamiętasz? Odmieni Ci się jeszcze- tylko przemyśl swoje stanowisko. Pozdrawiam Cię Yohanna Cześć |
||||||
Igor
![]() |
yohanna22
18 minut temu Zróbmy zatem tak, przemyślisz sprawę przez tydzień w kontekście tego co ci wysłałem i podejmiesz decyzję, czy ci usunąć konto czy nie, w tej książce problem uciekania od decyzji jest poruszony w znakomity sposób? Pozdrawiam Igor ps. chłopaki słusznie zauważyły ucieczka od dyskusji nie rozwiązuje problemów, sam to kiedyś jak miałem z 15 lat stosowałem, potem jednak problem silniej wracał. |
Niech Moc Będzie z Tobą |
yohanna22
![]() |
Moj drogi ja nie uciekam ja wychodze jak widze ze ktos mnie obraza i wiem ze to nie jest miejsce dla mnie. Ty wlasnie to zrobiles, zreszta jest jeszcze jedna osoba na tym forum ktora tez mi cos zrobila i do tej pory nie przeprosila.
Wiec to jest tylko dodatek do podjecia decyzji ze to nie jest dobre dla mnie i poprostu przejscia dalej.
Wypadaloby juz troche inaczej myslec Rozomak. Tez na mnie najechales i to rowno nic nie wytlumaczyles. Dla mnie to bylo troche wszytko agresywne.
Nie znasz mnie ja jak podejme decyzje to nie cofam sie do tylu. |
||||
rosomak
![]() |
Uciekasz.
Nie uciekaj. Tak na serio to nie był atak na Ciebie ale na stereotypy którymi czasem ludzie się posługują. Robią to zazwyczaj nieświadomie , na zasadzie przeniesienia do potocznego języka. A dzieje się tak pod wpływem nagłówków wiadomości które czytamy a które w naszej świadomości działają na zasadzie reklamy podprogowej-subliminalnej. Jak to mówią- jesteśmy tym co jemy. To samo tyczy się to strawy duchowej- Jakie treści czytasz, takie poglądy wyrażasz. Dlatego ważnym jest żeby gryźć kromkę z obu stron ;). Nie gniewaj się. Wszystkiego dobrego. |
Igor
![]() |
Jak postanowisz tak zrobimy.
Pozdrawiam Igor |
Niech Moc Będzie z Tobą |
yohanna22
![]() |
No wiem przeciez tez chcesz sie mnie pozbyc. |
||
yohanna22
![]() |
Jednak poprosze o calkowite usuniecie kata wszytko kompletnie.
Dziekuje |
yohanna22
![]() |
I to nie tchorzostwo tylko Twoje chamstwo mnie przerazilo. |
||
wendol
![]() |
Dużo się tu działo, ale jak dla mnie nic konkretnego.
Napisałaś Yohanna, że lubisz denerwować facetów, po czym się sama zdenerwowałaś i obraziłaś. A o co poszło? O politykę - to bez sensu. Ja o sprawy polityczne przestałem się sprzeczać już dawno, bo to ma znaczenie jedynie teoretyczne. PiS nie jest taki zły, jak myślałem. Właściwie jedyne zastrzeżenie, jakie do nich mam, to że za bardzo podporządkowują się Kościołowi, a w polityce międzynarodowej Stanom Zjednoczonym, którym jest na rękę, żeby Europa była skłócona. Naprawdę nie rozumiem Yohanna, co Cię tak dotknęło. |
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
wendol
![]() |
Pamiętasz Yohanna, jak mnie kiedyś atakowała niejaka Monetka z "numerycznym"?
Jakoś się tym nie przejąłem. To tylko forum i tu i tak jest spokojnie w porównaniu chociażby do Onetu. |
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |