Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dojenie owieczek przez Kościół Katolicki. Przesądy KK | |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1637 |
oldspirit
![]() |
Rozpoczęło się to od momentu, w którym podałem opracowania dotyczące przesądów w Kościele Katolickim
http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=2186&p=2 Właśnie dostrzegłem, że nie dopowiedziałem Bratu na ostatni post, który w tamtym wątku zamieścił. Czynię to obecnie:
Żeby to jedynie chodziło o przepych na plebaniach... Ok. - Wypisz proszę to co wg Ciebie pozytywne w Kościele, a ja pozwolę sobie do tego wszystkiego ustosunkować.
Tiaaa. Tym wspanialsi im więcej na tacę wrzucą. Tym wspanialsi im bardziej nieświadomi, im mniej poinformowani, im bardziej cierpliwi. Wtedy można doić i doić... Jestem ciekaw dlaczego Ty wciąż tkwisz w tej instytucji? Pozdrawiam |
||||
79277
![]() |
Od siebie mogę dopisać do tego tylko: "Ale o co chodzi, co za problem? Miał żonę i co z tego? Co w tym dziwnego, niezwykłego?" :D Nic dodać, nic ująć :D
A co miałby mieć celibat do żony Jezusa...? Przecież to nie Jezus wprowadził celibat, tylko jakiś chory papież gdzieś tam kiedyś, bo pewnie miał jakiś uraz do kobiet... Może mu się nie podnosił, może miał jakieś kompleksy, może w ogóle nienawidził kobiet? Kto wie? Moim zdaniem: Jezus nauczał kochać, kochać i jeszcze raz kochać! Wszystkich! Kobiety też! On nie uważał kobiet za jakiś podgatunek, za coś złego- jak to wówczas się może uważało (niektórzy nadal tak myślą) i człowiek, który wprowadza poprawki do nauk Jezusa, nie powinien być oficjalnie rzecznikiem Jego... Jak można się sprzeciwiać, lub przeinaczać jego słowa? Ech ten "naziemny Jego personel" Celibat jest chory, tak jak wiele rzeczy w KK Pzdr |
||||
nicze
![]() |
W KK właśnie chodzi o to aby jakąś nienormalność przedstawić jako coś wzniosłego żeby ci na dole nie dostrzegali iż KK to chodzi o wspieranie pedofilii pederastii oczywiście w imię chrześcijańskiego wybaczania. Dzięki temu ich ukryte problemy różne tracą na wielkości i czują się prawie normalnie. Przecież zabawianie się faceta z facetem czy baby z babą nie służy przedłużaniu gatunku ale przedłużanie gatunku nie jest ich celem tylko bycie funkcjonariuszem organizacji kościelnej pasającym bydło pod dyktando góry. pozdrawiam |
||
wendol
![]() |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
nicze
![]() |
Ktoś kto sam odbiega od jakiegoś wzorca, usiłuje ten swój wzorzec
promować. Tak iż nie ma nic tajemniczego w promowaniu marszów równości po prostu jest kilka mocno zainteresowanych stron nie tylko kk. Generalnie te strony są z tego samego źródła, pnia to chyba za długo się wgłębiać. Dlatego nawet rozrywka jest denna, bo po co komu myślące stado. |
zbyszek123
![]() |
Biorąc pod uwagę że wszystko i wszyscy w istnieniu jesteśmy częścią świadomości tej jednej jedynej, obecni jednocześnie wszędzie dzięki bilokacji kwantowej- to miejsca na szarlatanów co to chcą za własne nieróbstwo, lenistwo brać kaskę i uczestniczyć w pionie kreowania i wiedzy publicznej i ciągać sznureczki w władzy nad człowiekiem- nie ma.
grzech pierworodny- jeszcze nie narodzony a już skazany na grzech, potem naście lat człowiek myśli o co chodzi- dzięki fantazji szarlatanów. Ale konstrukcja mimo banału i błahości jest niesamowita- bo i tak się nie skapniecie o co chodzi. To tak jak wyznaczyć trend mody by każdy miał kompleksy. A potem wystarczy tylko dalej dobrze kręcić i mącić- psychomanipulacja- i wtłumaczenie w łepetynki żeś gorszy, grzeszny ale ja szarlatan wielki zaprowadzę Cię przed oblicze Pana, (tylko patrz mi w oczy i słuchaj uważnie)- czyli Ciebie samego jak w wysterczający sposób zrozumiesz sens życia i w drodze inkarnacji dojdziesz gdzie trzeba nim wszechświat się skończy :-) paradoks czyż nie? pomijam pedalstwo bo to tylko kolejny bieg szarlataństwa pozdrawiam |
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
wendol
![]() |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
nicze
![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=s9VsD4RkDwk&feature=relmfu
Tak ten trochę nakręcił swoich opowiastek ma wiele racji jakkolwiek mógłby to przedstawiać bardziej poważnie |
nicze
![]() |
Cały ten świat zbudowany jest na przekręcie
Watykan tysiąc lat pilnuje swoich interesów i naprodukował mnóstwo kłamstw na temat tego świata i jego historii. Tak iż ten powyższy człowiek opierając się na oficjalnych przekłamanych danych znalazł jakąś prawdę o temacie i to prawdę całkiem celną. Rzadko kto chce spojrzeć na to w taki sposób, że zebrało się kilku cwaniaków i wymyśliło sobie cwaną ideologię która jest oczywistym oszustwem w którym nie ma nigdzie dobra człowieka, pojedynczej jednostki jest tylko budowa wielkości kościoła dla jego przeogromnej władzy i wyzysku, mamienie mityczną nagrodą po śmierci a za życia wykorzystanie bez skrupułów. Wiedza którą do nas głosi jest o tyle nam mniej interesująca bo widzimy że opiera się o dogmaty których my już nie mamy, bo nam się dawno przewróciły jako mało wiarygodne. My już nie mamy tamtych dogmatów ale nie obaliliśmy świadomie czegoś co on wyśmiewa jako oczywisty absurd wynikający z niespójności ideologi. Ideologia od początku jest zamyślona tak aby być dla frajerów którzy wierzą w autorytety którzy wcisną im każdą ciemnotę. |
Wrona
|
Chrzest w kosciele
Chrzest jest znęcaniem się nad dzieckiem. Gdyby czarnoksiężnik tylko wypowiadał zaklęcia, to chój. Ale zwyrodnialec polewa dziecko zimną wodą. Szok termiczny, przeziębienie to nie wszystkie ryzyka. Sprawa wody jest szczególnie istotna. Pierdolą, że to jakaś czarodziejska woda-eliksir. Mimo to powinna każdorazowo być badana chemiczne i bakteriologicznie. Jak ktoś miał dziecko, to dobrze zna procedury ochrony niemowlaka: wszystko jest wyparzone, nowe ubranka są prane przed pierwszym użyciem. Niektórzy nawet filtrują wodę, w której kąpią dzidziusia. A w jebanej sekcie zezwalają, by czarnoksiężnik polewał dziecko toksyczną wodą. Sanepid powinien rozpierdolić tę sektę tak jak to zrobił ze sklepami z dopalaczami. Wylęgarnia zarazków, grzybów, glonów i bakterii jest przy wejściu do każdego budynku sekty. Taka spluwaczka, w której niektórzy moczą kończyny. Jest jeszcze sprzedaż produktów spożywczych z aplikacją doustną. Te artykuły spożywcze produkowane są z pogwałceniem wszelkich standardów sanitarno-epidemiologicznych. Czarnoksiężnik, który pracuje w kuchni, szykując posiłek, którym karmi baranów, z pewnością nie ma badań lekarskich dla pracownikow branży gastronomicznej! chójaduch chójaduch, pamietaj zebys jezdzil bez trzymanki w autobusach i tramwajach !!!! |
tajne.tarot-marsylski.pl
|
|
nicze
![]() |
Oj jo joj ,
chyba dzisiaj komuś się pogorszyło. |
wendol
![]() |
Artykuł sensowny, ale forma...
W sumie to pikuś. Kościół robi dużo gorsze rzeczy. Pierze ludziom mózgi tak, że z mocno wierzącymi ciężko wytrzymać. Z drugiej strony mocno wojujący z Kościołem też są nieznośni, bo każda dyskusja sprowadza się do tego, że o całe zło tego świata obwiniają Kościół. Kościół ma oczywiście duże zasługi na tym polu :) ale nie wszystko to ich wina. Można się zastanawiać, czy bez Kościoła byłoby lepiej na świecie... I tak, i nie, bo są takie prymitywy, dla których Bóg to jedyny postrach. Reasumując ludzie są różni i niektórym Kościół z różnych względów jest potrzebny, tylko niech nie próbują narzucać swojej woli tym, którzy z religią w tym wydaniu nie chcą mieć do czynienia. |
nicze
![]() |
Tak,
przerost formy nad treścią. Trochę jakiegoś dystansu i kultury mile widziane bo jak nie to szybko można zrobić z forum szambo, kloakę nieczystości. |
wendol
![]() |
http://innemedium.pl/wiadomosc/naukowcy-odkryli-ze-wizyty-w-kosciele-poprawiaja-zdrowie
Na mnie klepanie księdza działa usypiająco, więc chyba coś w tym jest :) |
79277
![]() |
A mnie kościół szkodzi. Nie chodzę od jakiegoś czasu wcale i dobrze mi z tym. Moja żona chodzi co niedzielę (nie zabronię jej przecież- to jej sprawa)i wcale nie ma się lepiej. Ważniejsze jest jak się żyje na co-dzień, jak się dba o zdrowie... Jak ktoś rujnuje sobie organizm prochami, słuchaniem polityków, przejmowaniem się wszystkimi głupotami tego świata (np czytaniem postów Wrony), to nawet nocowanie w bazylice Piotra w Rzymie mu nie pomoże.
Pamiętam z nauk przedmałżeńskich kilka fajnych historii. Prowadził te nauki dość fajny (czyt. ludzki) ksiądz... Bardzo lekko do tych wszystkich modłów podchodził i świetnie tłumaczył- "odkręcał" wszystkie zawiłości powstałe z winy lokalnych nadgorliwych klech. Tak ich nazawał- klechy, choć sam jest księdzem. Poruszył np temat spowiedzi. "To nie ksiądz spowiada! Ksiądz jest tylko pośrednikiem, pilnuje porządku i nie ma prawa o nic wypytywać, o nic oskarżać, ani za nic karać. Bo pokuta to nie kara! Jezus umarł na krzyżu za nasze grzechy po to, żeby oczyścić nasze sumienia, żeby żyło nam się lepiej, a nie po to, żeby jakiś stary klecha obrzydzał życie ludziom, którzy chcą się nawrócić, chcą poprawić swoje postępowanie, chcą żyć w zgodzie z Bogiem, chcą być lepsi. Ksiądz nie ma prawa wyznaczać kary! W ogóle nie powinien się tam odzywać, bo to nie jego grzechy i nie jemu wyjawiane... Może pouczyć, poklepać po plecach, pocieszyć... Ale jak bierze sięza wymierzanie kary, to nie ma prawa udzielać sakramentu pokuty". Mniej więcej tak to brzmiało. Druga sprawa to adoracja Najśw. Sakramentu... I tu znowu sprzeczność z tym co się dzieje w "moim" kościele. Ten ksiądz- wykładowca mówił: "W czasie adoracji należy się wyciszyć, zrelaksować, odprężyć... Ma Wam być wygodnie, tak, abyście mogli skupić się na modlitwie i na tym co chcecie powiedzieć Bogu. Nie znaczy to że możecie się położyć... Usiądżcie sobie wygodnie i po prostu rozmawiajcie z Bogiem. Przekażcie Mu swoje prośby, podziękujcie za to, co już od Niego otrzymaliście. Nikt nie skupi się prawdziwie na modlitwie, gdy bardzo bolą go kolana od klęczenia i myśli tylko o tym, żeby się to jak najszybciej skończyło". Mniej więcej tak mówił... W "moim" kościele tak się nie da. Trzeba klęczeć, bo się będzie ignorantem... Co najmniej... Ja mam strasznie popsute stawy- zwłaszcza kolana i nie zamierzam sobie rujnować zdrowia jeszcze bardziej. W "moim" kościele adoracja jest raz w miesiącu (czyli mniej więcej co 4 niedziela). Nawet moja żona ostatnio stwierdziła, że nie będzie więcej do kościoła szła jak będzie adoracja, bo później przez resztę dnia bolą ją nogi. Szkoda zdrowia. To tyle ode mnie na temat "uzdrawiającej" mocy kościoła.. PS. A jak jeszcze nakazaniach posłuchałem o invitro, prezerwatywach itp to już mnie całkiem krew zalewała. Nie dość że fizycznie byłem wykończony po takiej mszy, to jeszcze psycha mi przysiadała zupełnie. Pzdr |
79277
![]() |
A co do działalności kościoła mam jeszcze taki artykulik (dość obszerny)... Głównie chodzi o holokaust, o mordowanie żydów w czasie 2w.ś., ale jest w tym tekście świetnie ujęta postawa kościoła (polskiego) wobec tych działań. Przykład:
"Skąd zatem w Gniewczynie niechęć do Żydów? Odpowiedź jest prosta: uruchamiała ją religia. Owa niechęć płynęła z ambony, malarstwa religijnego, obyczajów... Kiedyś do domu babci, Marii Kulpy, przyszli kolędnicy. Wśród nich był zgarbiony, pejsaty, karykaturalnie ubrany Judasz z pielgrzymim kosturem i workiem na pieniądze u pasa, wiadomo - Żyd. Pamiętam, jak przedobra ciocia Stasia wysunęła z miotły witkę brzozową i podając mi, wówczas siedmiolatkowi, powiedziała: "Bij tym Żyda po garbie na plecach, będziesz miał zasługę przed Panem Jezusem". Bałem się, bo jakże to tak, bić dorosłego, który ma w dodatku kij w ręku. Ale ciocia dalej mnie zachęcała: "No idź, bij, nic ci nie zrobi". Odważyłem się w końcu uderzyć i, o dziwo, Żyd się nie rozłościł, nie zdzielił mnie kijem. No cóż, dla ludzi we wsi każdy człowiek był stworzeniem Bożym, tylko nie Żyd!" i: "Na strychu u babci, Marii Kulpy, znalazłem kiedyś stare (z 1926 roku) katolickie pismo, które tylko w tytule było katolickie, ale w treści - antysemickie, ostro antysemickie. Przeczytałem w nim taką oto pieśń-modlitwę: Boże! Coś Polskę przez tak liczne wieki Bronił od Szwedów, Turków i Tatarów, Coś ją wyzwolił z niemieckiej opieki I na proch starłeś kajzerów i carów, Przed Twe ołtarze zanosim błaganie: Polskę od żydów racz wyzwolić, Panie! (...)" Jak ktoś chce całość przeczytać to polecam: http://niniwa2.cba.pl/zaglada_domu_trinczerow.htm Rzecz dzieje się w miejscowości Gniewczyna koło Przeworska na podkarpaciu i jest relacją naocznego świadka- Polaka, a nie Żyda (wówczas 12- letniego) Pozdrawiam wszystkich |
wendol
![]() |
Też nie chodzę, ale niektórzy myślą, że tylko w kościele mogą nawiązać kontakt z Bogiem - takim pewnie wizyty w kościele pomagają. |
||
wendol
![]() |
|
79277
![]() |
dobre :D |
||
79277
![]() |
Jeżeli już ktoś chce obejrzeć dość dobry film, ukazujący czym jest KK, to polecam stary (bo już ok 13 letni) film p.t. "Stygmaty"
To ten film: http://www.filmweb.pl/Stygmaty >>>W 1945 roku w NAG HAMADI odkryto zwój nazwany "sekretnymi słowami żywego Jezusa". Zdaniem naukowców zwój ten- ewangelia wg św. Tomasza stanowi najwierniejszy zapis słów historycznego Jezusa. Watykan odrzuca tę ewangelię uznając ją za herezję>Pierwsze słowa ewangelii Jezusa brzmiały" "Królestwo Boże jest w Tobie i wokół Ciebie, nie w budowlach z drewna i kamienia. Rozłup belkę,a będę w niej. Unieś głaz, a znajdziesz mnie." "Oto słowa, które wyrzekł żyjący Chrystus. Kto pojmie ich znaczenie- nie zazna śmierci" Kościół uznaje tylko te "ewangelie", które są dla niego wygodne. Co może zburzyć obecnie panujący "system"- jest HEREZJĄ. Pzdr. |
zbyszek123
![]() |
Czasem wydaje mi się że Bóg mniej poważnie podszedł do pewnych spraw niż my przestrzeń-na początku było słowo więc chodzi o dźwięk/czyli wibracje świat/hologram- uporządkowana kreacja świadomości więc świat wydaje się być w pewien harmoniczny sposób wibracją która otacza światło- stworzona dla Boskiej kreacji i multi przeżywania, aż nadto z tego wypływa z czym mamy wszedzie do okoła do czynienia ale co z Boską świadomością zaszczuta, matryca po narodzinach jest czysta i podlega z naszego praniu mózgu, więc co z taką świadomością która uważa że jest śmiertelna że za grzechy czeka ją piekło, paradoksalnie mając moc tworzenia samemu sobie światów wgłąb i wgłąb a KK ma świetne poglądy którymi skutecznie farbuje nasze umysły oglądaliście 13 poziom? kiedyś tych wspomnianych słów bym nie zrozumiał, broniłbym krzyża i ział jadem w innowierców- a przecież to sprani bracia i siostry tacy ja co nie mieli szans środowiskowych stąd nowe znaczenie słowa pochylić się nad kimś i dlatego ten świat wymaga czegoś w rodzaju wyzwolenia choć z pewnego punktu widzenia to też mało ważne ważne byś Ty, ja i inni otwarci- się dowiedzieli jak jest na prawdę i mogli się cieszyć życiem wolni tam w środku choć różnie tu na ziemi bywa , bo niby o czymś wiemy ale nie rozumiemy i stąd niepokój który kładzie cień na wszystko o ile to niezbyt odjechane dla Ciebie 79277 :-) czasem jakieś słowa potrafią budzić w nas uśmiech pozdrawiam |
||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1637 |
Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |