Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek
Zapomniana historia Polski i świata
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 285
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Raptor

22 października 2011

Czyli o czym w podręcznikach do historii się nie pisze...

Tutaj ciekawa stronka traktująca o historii dawnych Słowian na terenach Polski, ze szczególnym naciskiem na krainę Chrobacji (czyżby od tego był Chrobry?):
http://chrobacja.narod.ru/

Niestety kodowanie znaków na stronie szwankuje, więc trzeba się mocno wysilać.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/
Obserwer2
23 marca 2012

Darek
znów do tematu jak pięść do nosa.

Czy dla czarnego ptaka
LOT to już odległa historia.

Całość problemu kręci się wokół takiego absurdu iż teraz ktoś oczekuje, choć może nie oczekuje, szacunku dla siebie
ale nie ma tego szacunku dla innych.

te dwa posty {I mój} do usunięcia a może przeniesienia

potem będzie kwękać
że nie podoba jej się temat upadek WRONY.

A co w niej jest uniosłego.

Wrona
23 marca 2012

Narodowy spis powszechny

http://www.youtube.com/watch?v=Y_I3O6FaL80&feature=email

Dziekuje za wyklad i za uwagi. Cala prawda lezy po stronie biedy. Kiedys Polska byla poteznym i bogatym krajem w Europie. Od czasu usadowienia sie na tronie brytyjskim Niemcow [1837], Polska stala sie krajem niebezpiecznym ze swoja wiedza, erudycja i zasobami. Korona brytyjska zaczela Polske gnebic roznymi rekami [niemieckimi, rosyjskimi, ukrainskimi]. Po IIWS swiatowej przez niemozliwosc wymiany pieniadza Polska stala sie krajem biednym w porownaniu z krajami Zachodnimi Europy.

Polak zawsze przyznaje sie do tego, ze jest Polakiem, ale obrzeza Polski zaczely radzic sobie reginalnoscia. Slazak, jak powie, ze jest Slazakiem, to juz nie jest w niczich oczach biednym Polakiem. Za to bieda zagraniczna mieszkajaca w Polsce i czasem po za nia, z cala stanowczoscia mowila ze sa Polakami. Biedny Niemiec nie przyzna sie przeciez, ze jest Niemcem. Biedny Zyd nie przyzna sie przeciez , ze jest Zydem. Wszyscy biedni tych narodowosci, to importowani Polacy !!!

Przesladowanie Polski jest ogromne. Tak samo odbywa sie ono od zewnatrz jak i od wewnatrz. Miliony Europejczykow z obcych panstw zamieszkujace Polske niszcza polskosc i Polakow najskuteczniej. Rdzennych Polakow w Polsce bylo 7,5 miliona w 2005 roku. Ile jest teraz, to juz nikt nie podaje.

Obserwer2
23 marca 2012

Gośka oscyluje miedzy nielubieniem a bronieniem żydów.

Ten człowiek z powyższego filmu ma generalnie niezłą wiedzę.
Na pewno rozległą pewnie i jakoś udokumentowaną.
Nie nudny punkt widzenia.

Chętnie byłbym posłuchał czym się podpiera.

On też Stalinowi nie zarzuca ludobójstwa.

Informacja informacją
a wnioski sami sobie wyciągniemy.

Dobre było by gdyby go na wykłady namówili
trudno że nudne, to dzieli się na kawałki od pół do godziny
i daje się trawić.

Niestety nikt nie jest doskonały.

Popko mi też jakoś podpadł ostatnio bo też mówił niedorzeczne rzeczy.

Tak iż wszystkich trzeba wysłuchać w ramach tego co mówią sensownie
a co nie sensownie pominąć.

Raptor

23 marca 2012

Odnośnie Słowian w Europie, z punktu widzenia genetyki:
http://wolnemedia.net/historia/gdzie-podziali-sie-germanie/

W zasadzie potwierdzające w pewnym stopniu wcześniejsze informacje od Trechlebowa i innych. Trzeba poczekać aż ta dziedzina się bardziej rozwinie.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/
Wrona
24 marca 2012

Jednak czyscisz tylko tematy niewygodne !

Wrona
25 marca 2012

Masoneria w Polsce

Gdzie i kiedy Lech Kaczyński żydowską masonerię w Polsce reaktywował?

"Zatrute źródło, MASONERIA" - Praca zbiorowa pod redakcją ks. Tadeusza Kiersztyna; Kraków 2010;

W Apokalipsie św. Jana, będącej ostatnią księgą Pisma Świętego, a zawierającej opis walki ludzi wierzących z mocami ciemności aż do ostatniej i ostatecznej bitwy, znajduje się następujący obraz:

I ujrzałem Niewiastę siedzącą na Bestii szkarłatnej, pełnej imion bluźnierczych, mającej siedem głów i dziesięć rogów. A Niewiasta była odziana w purpurę i szkarłat, cała zdobna w złoto, drogi kamień i perły, miała w swej ręce złoty puchar pełen obrzydliwości i brudów swego nierządu.

Właśnie pod wizerunkiem bestii ukazany jest Lucyfer (Szatan), który niesie nierządnicę, dając jej siłę i kierując jej poczynaniami. O co w tym wszystkim chodzi?

Na świecie powstał Kościół, ta potężna organizacja Jezusa Króla, rozprzestrzeniła Jego panowanie aż po krańce ziemi. W tej sytuacji „zły duch”, stanął do desperackiej i okrutnej walki z Jezusem i z Jego Kościołem. Wykreował na wzór Kościoła własną, potężną organizację będącą anty-kościołem. Masoneria jako organizacja jest obok innych demonicznych organizacji nazywana anty-kościołem dlatego, że jest jakby kalką Kościoła Jezusa, z tym, że wszystko w tym anty-kościele jest uczynione w imię Szatana na opak, na wspak, na bluźnierczą odwrotność. W miejsce kultu Boga jest w nim kult Lucyfera, w miejsce Najświętszej Ofiary czarna msza, w miejsce łaski i charyzmatów magia, w miejsce świętości grzech, w miejsce Prawdy Objawionej uwodzące kłamstwa itd. W anty-kościele masoneria zajmuje miejsce uprzywilejowane, tak jak zakony w Kościele katolickim, i dlatego sama nazywa się „zakonem", a masonów „braćmi".

My pokażemy, co znaczy pełna władza. Drogą terroru, krwawych łaźni dopro­wadzimy rosyjską inteligencję do całkowitego otępienia, do zidiocenia, do życiowego upodlenia (...). Synowie mistrzów z Odessy i Orszy, Homla i Winnicy(chodzi o duże skupiska żydostwa chasydzkiego i hazarskiego),o, jak wielikolepno, jak radośnie potrafią oni nienawidzić wszystkiego co rosyjskie; z jakim pasliażdieniem oni unicestwią rosyjską inteligencję - oficerów, inżynierów, nauczycieli, duchownych, generałów, akademików, pisarzy!”

W tym samym duchu Włodzimierz Lenin (właściwe nazwisko Ulianowicz), żyd i mason 31. stopnia wtajemniczenia rytu szkockiego, pouczał na pięć lat przed wybuchem rewolucji działających już w Rosji swych żydowskich pomocników: „Zabijajcie urzędników, ra­bujcie banki, siejcie terror, panikę i strach w Rosji”.

W pierwszych latach powojennych, mimo sugestii ze strony Bolesława Bieruta lub jego najbliższego otoczenia zmierzającej do odbudowy loży masońskiej, w Polsce nie doszło do zrealizowania tego zamierzenia.

Kolejną próbę bez powodzenia podjął w 1962 r. wielki mistrz Wielkiego Wschodu Francji Jacques Mitterand podczas swojej wizyty w Warszawie. Tymczasem konspiracyjna loża wolnomularska istniała tu już od 12 lutego 1961 r., kiedy to ośmiu adeptów dokonało rytualnego „obudzenia" przedwojennego Kopernika. W tydzień później nastąpiły pierwsze inicjacje, przyjęto wtedy m.in. prezesa Klubu Krzywego Koła, późniejszego wielkiego mistrza, Jana Józefa Lipskiego, kreowanego swego czasu w mediach na jednego z największych autorytetów „moralnych" w Polsce. Prof. Janusz Maciejewski podkreślał bardzo mocno, że zpunktu widzenia masońskiej regularności istniała w Polsce w la­tach 1961-89 masoneria - i to także jako część masonerii światowej.

Począwszy już od roku 1976, kiedy to trzech „braci" sygnowałoApel do społeczeństwa i władz PRL,placówka warszawska w swych działaniach nie stroniła od nieoficjalnego udziału w życiu politycznym kraju. To z tych środowisk wychodziło poparcie dla współ założonego przez „braci" Komitetu Obrony Robotników (KOR), a później także dla tzw. ekspertów „Solidarności”.

Współdziałanie KOR-u ze „Znakiem” podczas tworzenia „Solidarności" pozwalało na wprowadzenie tam namaszczonych przez żydo-masonerię osób, mających wpływ na kształt późniejszych wydarzeń. Już pod koniec 1989 r. ustępujący wielki mistrz Wielkiego Wschodu, Włoch Armando Corona, powiedział: „W Polsce nasi bracia są liczni, bardzo aktywni i odegrali bardzo ważną rolę w przyspieszaniu procesów liberalizacji”.

Po ustaleniach w Magdalence masoneria w Polsce mogła już wyjść z ukrycia i podjąć legalną działalność. Oficjalna ceremonia przebudzenia loży (wzmożenia działalności) miała miejsce 27 grudnia 1991 r., w święto Jana Ewangelisty. Przy udziale przedstawicieli masonerii włoskiej dokonano wtedy rytualnego obudzenia Wielkiej Loży Narodowej Polski. Rejestracja sądowa tej loży masońskiej miała miejsce 22 lutego 1993 r., a 18 października 1993 r. powołano do istnienia Polską Radę Najwyższą 33. i Ostatniego Stopnia Rytu Szkockiego Dawnego i Uznanego.

W lipcu 1993 r. powstała w Warszawie pierwsza polska loża Międzynarodowego Zakonu Masońskiego Obrządku mieszanego Le Droit Humain o nazwie „Piotr i Maria Curie". Pierwotnie wchodziła ona w skład Francuskiej Federacji tego systemu. Dnia 27 kwietnia 1998 r. powstała Polska Jurysdykcja, która została zarejestrowana sądownie. Na czele nowo powstałej struktury, jako jej pierwszy Prezydent, stanął wybrany w wolnych wyborach Cezary Leżeński. Starał się on m.in. jako Kanclerz Międzynarodowej Kapituły „Orderu Uśmiechu" stworzyć w Rabce masońskie centrum dla Europy Środkowej „opieki św. Mikołaja" nad dziećmi.

Według danych sprzed kilku lat w Polsce pion regularny reprezentowała licząca kilkaset członków Wielka Loża Narodowa Polski, na czele której stoi Ryszard Siciński. W obiediencji tej aktualnie jest siedem lóż: Kopernik w Warszawie, Łukasiński w Warszawie, Przesąd Zwyciężony w Krakowie, La France w Warszawie, Świątynia Hymnu Jedności w Poznaniu, Eugenia pod Ukoronowanym Lwem w Gdańsku, Pod Szczęśliwą Gwiazdą w Warszawie. Wielki Wschód Polski liczy także kilkaset członków zrzeszonych w lożach: Wolność Przy­wrócona w Warszawie, Nadzieja w Warszawie, Europa w Warszawie, Trzech Braci w Warszawie, połączonych lożach Tolerancja w Mikołowie i Jedność w Katowicach oraz najmłodszej z nich loży Marcinkowski w Poznaniu. Natomiast wolnomularstwo żeńskie reprezentuje działająca w Warszawie loża Prometea, związana z Grandę Loge Feminine de France. Pierwszą Czcigodną tego warsztatu była zamieszkała na stałe we Francji „siostra" (masonka) Ewa Jaśkiewicz.

Jako ostatnia, dnia 9 września 2007 r., po siedemdziesięciu latach wygnania, triumfalnie powróciła do Polski B'nai b'rith, witana wiernopoddańczą przemową Podsekretarza Stanu w Biurze Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, Ewy Jończyk-Ziomeckiej, „eksperta od mowy nienawiści". Podczas otwarcia loży B'nai b'rith o nazwie „Polin" (w języku hebrajskim Polska) obecni byli ambasadorowie USA i Izraela, i kilka innych ważnych osobistości. Wiceprezydent B'nai b'rith, Dan Mariaschin, w swym przemówieniu zaznaczył, że uwzględniając fakt przynależności Polski do Unii Europejskiej i odradzania się życia żydowskiego, nasza loża może działać jako ważny uczestnik w szerokiej gamie zagadnień, którymi zajmuje się B 'nai b 'rith oraz szerszymi planami żydowskimi.

O jakie to plany i zagadnienia chodzi żydom z B'nai b'rith? Wszystko stało się jasne już podczas pierwszego spotkania: Chodzi o restytucję mienia żydowskiego (ok. 70 mld dolarów) oraz o rozwiązanie kwestii Radia Maryja i Telewizji Trwam, a być może, w ramach szerszych planów żydostwa chodzi także o wznowienie pomysłu na Judeopolonię.

Od konfrontacji do przyjaźni

Dlatego chcemy wyrazić wdzięczność ks. prof. Czesławowi Bartnikowi, który w sposób szczery i lakoniczny stwierdza: „Niektórzy biskupi i niektóre instytucje katolickie korzystają na potęgę z pieniędzy masońskich. Większość stanowisk i godności kościelnych dla duchownych jest za pieniądze: z góry albo z dołu. Najwyższe z nich są niemal zarezerwo­wane tylko dla związanych z ‘Narodem Wybranym’ ”.

Znane są też Polakom nazwiska tych purpuratów-rabinów, którzy szerzą destrukcję wśród wierzących, a zwłaszcza z ogromną przewrotnością zwalczają działania podejmowane głównie przez świeckich na rzecz uznania Pana Jezusa Królem Polski. Tym biskupom wtórują różne „autorytety moralne" ustanowione już za czasów masona A. Struga oraz liczni duchowni, mający nieraz wielki wpływ na kształtowanie świadomości, zwłaszcza ludzi młodych

Tragiczną rzeczą jest, wobec tych i podobnych herezji, milczenie naszych pasterzy, którzy z obowiązku powinni czuwać, aby przeciwnik nie zatruł „źródła wody żywej". Ponieważ milczą, zło nieposkromione staje się złem dozwolonym i bezkarnie głoszonym na uczelniach kato­lickich i w seminariach. Żydomasoneria, aby osiągnąć swój ostateczny cel, stara się zniszczyć społeczność chrześcijańską przez intelektualne i moralne psucie młodzieży, poczynając od najmłodszych dzieci. Z jednej strony wpaja się im gnostycko-kabalistyczne przekonania (tajną wiedzę) zawartą w bajkach, grach, powieściach, filmach i w całej „owsiakowej" pop-kulturze, z drugiej strony poprzez systematyczne psucie obyczajów i uczenie niemoralności, chce się ich spętać i zniewolonych przyprowadzić do tronu Baphometa. Żydomasonerii szczególnie zależy na rozwinięciu swej działalności i psuciu poglądów w seminariach, bo jest świadoma, iż pewnego dnia młodzi seminarzyści zostaną księżmi, biskupami, kardynałami, będą kierować i zarządzać Kościołem. Doszło już nawet do tego, że w niektórych seminariach - jak stwierdza ks. prof. Czesław Bartnik -klerykom wolno czytać z czasopism tylko „Gazetę Wyborczą". Cóż, pokrewieństwo poglądów i krwi niektórych biskupów z jej naczelnym jest oczywiste.

Calosc :

http://socjologiakrytyczna.nowyekran.pl/post/17602,gdzie-i-kiedy-lech-kaczynski-zydowska-masonerie-w-polsce-reaktywowal

Wydanie drugie, poprawione.

Non profit. Wydawca: ks. Tadeusz Kiersztyn – udziela prawa do nie komercyjnego rozpowszechniania niniejszego opracowania.

===============================================================================

Synagoga rzymsko-katolicka

Szanowny Panie Redaktorze!

Tak jak wspomniałam w ostatnim felietonie – w związku z Drogą Krzyżową - odwiedziłam wiele parafii. Byłam w Raszynie, Kulkówce, Milanówku, Płoniawach, Komorowie, Siemiatyczach, Michałowicach… o tym już pisałam, jednak nie wspomniałam, że otrzymałam także zaproszenie na rozmowę do… Nadarzyna pod Warszawą. Ksiądz proboszcz Andrzej Wieczorek zaproponował, abym przyjechała w niedzielę 22 lutego na Mszę Świętą o godzinie 12. Wielkie było moje zdziwienie, gdy po wejściu do świątyni pierwszą rzeczą która rzuciła mi się w oczy to była… monstrualna menora przed ołtarzem!!! Zapalona, jaśniała żywym światłem nad rozmodlonymi owieczkami… Menora, jak wiemy jest jednym z głównych symboli judaizmu, starałam się wiec dociec, co ma wspólnego z katolickim kościołem - być może ma owieczkom przypominać kto jest naprawdę odpowiedzialny za śmierć Mesjasza! Jak się później okazało - nic bardziej mylnego ponieważ nawet Tabernakulum w którym złożono Eucharystię było ledwo widoczne, ukryte wstydliwie w ciemnej kościelnej głębi, być może po to by zachować odpowiednie „ekumeniczne” proporcje!

Po mszy ksiądz zaprosił mnie do swojej kancelarii. Dalej naiwnie sądziłam, że porozmawiam z proboszczem właśnie o Drodze Krzyżowej i o ewentualnym terminie jej zaprezentowania… Ksiądz usiadł za biurkiem, spojrzał na mnie jak żaba na latawiec, lekko wydął usta i rzekł:

- No.. to co mi tutaj przedstawiono, ta „Via Crucis” na płycie, nie do końca jest w porządku!

- To znaczy? Nie rozumiem! Czy ksiądz wysłuchał całą płytę?

- Nie, nie… Nie całą, tylko fragmenty, fragmenty, no ale to jest antysemickie, przyzna pani!

- Proszę księdza! Rozważania moje w tym dziele opierałam wyłącznie na Ewangelii! Po za tym konsultowałam każdy utwór z ojcem profesorem Krąpcem…

- Nie ma to znaczenia! Bo widzi pani, Droga Krzyżowa, tradycja Drogi Krzyżowej prowadziła właśnie do antysemityzmu…

- Jednak ojciec profesor… - bąkałam – ja mam listy od biskupów, od blisko 50 biskupów, łącznie z listem od prymasa Glempa. Oni wszyscy ten utwór wysoko ocenili, a przecież biskupi… znają się na teologii? Prawda?

- To nie ma żadnego znaczenia!

- Listy biskupów?

- Tak!

- Opinia biskupów?

- Tak!... To znaczy opinia ma znaczenie… no ale mnie to nie interesuje!

- Proszę księdza, papież Benedykt XVI apelował o to, aby świeccy również ewangelizowali i to jest moja odpowiedź na ten apel!

Ksiądz już nie słuchał, widocznie nie tylko listy biskupów go nie interesowały, ale i apel papieża też!

Wyszłam! I dopiero teraz dostrzegłam, że na terenie kościoła w Nadarzynie stoi ogromny, ( i jak się później dowiedziałam) największy w Europie ośrodek świadków Jehowy! Budynek ten nie jest ogrodzony, stoi obok kościoła i ci którzy w Jezusa – Mesjasza nie wierzą jak widać (dzięki proboszczowi w Nadarzynie) skutecznie, zmieniają kościół katolicki na „synagogę rzymskokatolicką”! Dzielą się terenem - a łączą myśleniem?!

Dlatego po tym całym zdarzeniu, zupełnie nie zaskoczyła mnie kuriozalna wypowiedź abp Nycza, który w wywiadzie udzielonym „Niedzieli” stwierdził: „Współczesny kościół nie potrzebuje przywódcy, kogoś na wzór kard. Wyszyńskiego”

Tak, tak! Jaki pan, taki kram! Kościół nie potrzebuje kardynała Wyszyńskiego, kościół potrzebuje menor, które swoim światłem rozjaśnią nasze zaściankowe, katolickie umysły i w Roku Świętego Pawła udowodnią, że ani słowa biskupów, ani prymasów, ani papieża, a nawet samego Apostoła Pawła nic nie znaczą… Bo jak odczytać postawę w/w księdza i jego metropolity - także przecież odpowiedzialnego za przymuszanie wiernych do modlenia się przed niechrześcijańskim symbolem – wobec słów Apostoła Pawła w Drugim Liście do Koryntian:

„ Nie ciągnijcie jarzma z niewiernymi.

Abowiem co za uczestnictwo sprawiedliwości z nieprawością?

Abo co za towarzystwo światłości z ciemnościami?

Abo co za zgoda Chrystusowi z Belialem?

Abo co za cześć wiernemu z niewiernym?

A co za zgoda Kościołowi Bożemu z bałwanami?”

Z uszanowaniem

Lusia Ogińska

http://lusiaoginska.pl/index.php?m=6&p=&id=110

Wrona
30 marca 2012

Zamysł Masonerii

Po 1989 roku w Polsce wladze szybko objeli Zydzi i do czasu wejscia Polski do Unii Europejskiej [1.05.2004] sprawowali wladze w Polsce niepodzielnie. Po wejsciu Polski do UE, na horyzoncie pokazali sie Niemcy [jak w calej Unii Europejskiej]. Wszak Unia Europejska jest tworem Niemieckim, do ktorego namowili najpierw Francuzow.

Kiedy w 2008 roku wladze w Polsce objal Niemiec Tusk, to zaczely sie tarcia miedzy Niemcami i Zydami. Jak to zawsze bywa, Niemcy Zydow zawsze eliminuja w ostatecznym rozrachunku. Lech Kaczynski zaczal sie stawiac [rozne jego przemowienia na forum miedzynarodowym nawet], to skonczyl na Wawelu. Reszta poplecznikow rowniez.

W Polsce wszyscy wszystko zniosa, tylko nie rzady Niemcow. Wiadomo, ze Niemcy przede wszystkim staraja sie wynaradawiac kazdy kraj, wiec likwiduja rodzima edukacje, elite naukowa i kulure, a w tym i wiare. Niemcy, to wlasnie masoneria. Oni zalozyli ja w Europie w 1717 roku. Masonskie zalozenia [debilna filozofia niemiecka] daza do zalozenia zycia na Ziemi na nowo, ale juz pod kontrola. Chca zaczac od Adama i Ewy [ale pewnie beda to juz Niemcy]. Przeciez Niemcy uwazaja swoja rase za najlepsza na swiecie. Od czasu, jak w 1837 roku zdobyli tron brytyjski, to po nim zdobywaja caly swiat i chca urzeczywistnic swoj masonski zamysl - organizacja zycia na Ziemi od nowa !

Kretactwo niemieckie wykolowalo juz prawie caly swiat, wybijajac wszystkich przeciwnikow po drodze. Wiele narodow nieswiadomie im w tym pomaga. Dorze by bylo, gdyby wlasnie nastapilo przebudzenie, bo inaczej te eksperymenty niemieckie spowoduja calkowita zaglade zycia na Ziemi, a moze i Ziemi. Niemiec nie bada. Niemiec eksperymentuje !!!!

Czekamy wiec na ogolnoswiatowe przebudzenie !

Dodatkowe fakty o Smolensku :
http://www.youtube.com/watch?v=5XCA2xZyTq4&feature=email

TU - 154 zostal od wewnatrz otwarty :
http://blogpress.pl/node/10337

wendol

31 marca 2012

[img]http://zmianynaziemi.pl/sites/default/files/imagecache/440na300/fear.jpg[/img]
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/kontrola-manipulacja-spoleczenstwem-odbywa-sie-za-pomoca-strachu

Nie oglądaj telewizji, bo będziesz miała w głowie glisty - tak mawiał Smoleń do świni :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Raptor

31 marca 2012

A co tam, niech żyje anarchia :)

tajne.tarot-marsylski.pl
-

Obserwer2
31 marca 2012

To co w każdy TEMAT walimy co nam podleci.

Tylko po co
tytuły tematów.
Jeden śmietnik z zaklęciami, silnikiem grawitacyjnym
i czarnym ptakiem na czele.

To forum coraz bardziej przypomina ten nieudaczny kraj Polskę.
Gdzie po wierzchu wmawiają że jest cudownie a w środku jedno duże G.

Ocelot

31 marca 2012

Darku może pytam po raz setny, ale czy była by możliwość kopiuj wklej 2 postów wrony do tematu dojenia owieczek, tym samym w tym temacie je usunąć :)??

Bo jak widać nie są na miejscu, akurat w tym temacie. Observer spokonie to i tak nie pomoże że "czarna" cie drażni, już nacodzień sie człowiek nawkurza i po co wiecej...

pozdrawiam

Wrona
1 kwietnia 2012

Polska smierc

Peryskop 31 Marzec 2012 o 6:28 pm
March 31, 2012

Śmierć Bojownika

W związku z zapytaniami czy nierozumieniem sytuacji związanej ze śmiercią i pochowkiem śp. sędzi Marii Trzcińskiej, informujemy w skrócie:

Sędzia Maria Trzcińska w trakcie swej pracy badawczej nad zbrodniami niemieckimi w Warszawie odkryła fakt istnienia KL Warschau. W obozie tym z ogromną i prawdziwą (a nie zmyśloną) komorą gazową, Niemcy zagazowali tam ponad 200.000 Polaków. Komora gazowa zlokalizowana była – znajduje się nadal w swoich szczątkach – na pograniczu dzielnic: Wola – Ochota.

Nagłaśnianie faktu istnienia takiego obozu było i jest nie na rękę oszustom historycznym, którzy i tak mieli kłopoty z terminem “powstanie”. Jak wiemy, trzeba było się dużo namęczyć z szerzeniem kłamstwa polegającego na tym, aby termin “powstanie warszawskie” podkleić pod okoliczności związane z likwidacją getta żydowskiego w Warszawie, które to dwa różne fakty w żaden sposób nie mogą być ze sobą porównywane.

Aby nie wprowadzać ryzyka ustawienia żydowskich strat w czasie II WS we właściwych proporcjach i świetle, poprzez zezwolenie na równoczesne pielęgnowanie pamięci o zbrodniach przeciw ludności Warszawy, uczyniono wszystko, aby sprawę wyciszyć.

Oczywiście sprawa to człowiek, kiedy nie ma człowieka, nie sprawy. Ś.p Maria Trzcińska bardzo naraziła się wielu ludziom tzw. “poprawnym”, jednym z jej pierwszych wrogów czy wręcz prześladowców nota bene był były prezydenta m.st. Warszawy – Lech Kaczyński. Potem oczywiście nie było lepiej, ale gorzej. Stało się jasne to, że Sędzia jest osobą nie tylko uciążliwą, ale i niebezpieczną. Chodzi tu o dokumentację, która została zgromadzona w jej rękach. Dokumentacja ta ukazywała tak plany techniczne obozu, jego gigantycznej komory, jak i zawierała dokumenty exterminacji ludności w obozach.

Papiery te były nie tylko niebezpieczne dla holocausterów, ale także i dla Sędzi samej. Była ona jedyną osobą, która te dokumenty znała i posiadała. Zamordowanie tego jedynego świadka i zniszczenie zbiorów, mogło być zamierzone.

Ciało Marii Trzcińskiej zostało znalezione w jej mieszkaniu parę tygodni od wyliczonego momentu zgonu. Od czasu znalezienia zwłok do dnia pochówku minęło parę miesięcy. Wszystko wygląda na to, że losami zmarłej nikt się specjalnie nie zajmował. Nie jest wiadome to, czy sekcja zwłok była przeprowadzona prawidłowo, nie jest widome to, czy jej archiwa zostały nienaruszone lub czy dokonano inwentaryzacji. Drobne grono przyjaciół, pozbawione jakiejkolwiek iskry walki z okupantem, powątpiewa nawet i w to, czy spalone zwłoki były zwłokami Marii Trzcińskiej.

Nie jest też wiadome również to (potwierdzone pisemnie), kto stał za decyzją zezwalającą na spalenie zwłok. Plotka głosi, że decyzję taką podjął proboszcz Parafii ks. prałat Józef Roman Maj. Na wideo, na cmentarzu, przy grobie widzimy i słyszymy księdza, który usprawiedliwia decyzję o spaleniu zwłok. Motywacją jest rozsadek oraz prawo, które nakazuje spalenie zwłok, o ile ciało zmarłego jest zdeformowane. Ksiądz stwierdza, że jest to decyzja mądra, rozumna.

Otóż tak nie uważamy, gdyż Polska jest w stanie wojny. Od dnia 17 września 1939 roku Polska jest wyniszczana nie tylko przez czynnik zewnętrzne, (które pozornie ustały), ale i wroga wewnętrznego, którego agresja przybiera na sile.

W państwie, które dopuszcza do wyniszczenia swej gospodarki, zniszczenia służby zdrowia, systemu obronnego, wypędzenia milionów swych obywateli na tułaczkę, nie jest miejscem, gdzie stosuje się “zdrowy rozum” lub “mądrość”, a to w rozumieniu dobra narodowego. Motywacja księdza jest mało zdroworozsądkowa.

Zmarła była osoba cichą i samotną, a taki Lepper i krzykliwy, i potężny, a i tak padł ofiarą zbrodni aparatu państwa. Wyjaśniamy tu w skrócie, że Lepper został zamordowany przez MSW (Ministerstwo Spraw Wewnętrznych). Wniosek, taki można wysnuć na podstawie faktu znanego szerokiej publiczności, a dotyczącego zabójstwa więźnia zakładu karnego z ręki naczelnika tegoż więzienia. Naczelnik wziął nóż, poszedł do celi z bezbronnym więźniem i tam go zaszlachtował. Naczelnik doznał nagłego ataku choroby umysłowej – naturalnie. Prawda jednak jest taka, ze więzień ten został zwerbowany przez funkcjonariuszy MSW w Warszawie na “likwidatora” Leppera. Funkcjonariusze ci wielokrotnie jeździli do więźnia, wyciągali go z celi i przygotowywali do zadania. Kiedy jednak – na przepustce, do której nie miał prawa, a o czym wiedzieli wszyscy współwięźniowie – skrytobójca nie wykonał zadania, sam został zamordowany przez aparat państwowy tzn. okupanta. Funkcjonariusz MSW przyszedł do celi i zarżnął więźnia, bo ten był niewygodny…

więcej:
http://gazetawarszawska.com/2012/03/31/5924/

Obserwer2
1 kwietnia 2012

Ocelot:

Tak......
Darkowi się wydaje że wronę można czegoś uczyć.

Wrony niczego nie można uczyć należy od niej egzekwować trzymanie się jakiś zasad

przynajmniej tego ze są inni na świecie i też im się coś należy.
A
wrona go sprowadziła do swojego psychodelicznego poziomu.

Darek nie chce przyjąć do wiadomości że tak jest.
Ale nie on rozdaje karty tylko ona.
I jeszcze się obraża jak wszyscy naokoło jemu to wytykają
mówiąc "bez przesady".

Ale jest to jego samooszukiwanie się w temacie.

Wrona gdyby była bliżej zrobiła by mu gówno na głowę aby sobie zobaczyć jak sobie z tym faktem emocjonalnie poradzi.
na jej miejscu bym tak zrobił.
Z reszta poczekamy zobaczymy to ona rozdaje tu karty.

Ona tak ma
bada granice czyjejś tolerancji
powyżej napisała "24 marca, 10:45

Jednak czyscisz tylko tematy niewygodne ! "

i dalej wali swoją akcję
według swoich reguł.

To w jakiś sposób przypomina tę sytuację
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11455596,Zabil_sasiada__bo_ten_odmowil_mu_pozyczki__Potem_okradl.html

Ja byłbym się użalił nad kolesiem
świat się sprzysiężył przeciw niemu nie dostał drobnych na karty zdrapki.

To co chłopaczyna miał zrobić,
sam sobie je wziął.

A co go kurwa reszta świata obchodzi.

I Darka ja zaproponował bym jako sędziego do tej sprawy
na pewno ta chłopaczyna poradziła by sobie wyśmienicie z tym problemem.

Z reszta czy tu jest problem.

Drugiemu chłopaczynie trzeba dostarczyć kartek zdrapek

bo tak byłby nie pocieszony.

I gdzie w tym kraju są absurdy
nigdzie ich nie ma.
Wystarczy mieć odpowiednia optykę widzenia i wysoki stopień rozwoju duszebnego.

wendol

1 kwietnia 2012

Sam wrzuciłem tu coś "niepasującego", bo to będzie zapomniana historia... i kiedyś będzie dziwiło historyków, że tak było.

Ocelot:
Darku może pytam po raz setny, ale czy była by możliwość kopiuj wklej 2 postów wrony do tematu dojenia owieczek, tym samym w tym temacie je usunąć :)??

Ale o co chodzi? Bo już nie ogarniam.
Poza tym są ważniejsze sprawy, niż taka, dajmy na to... Wrona.
Chyba za bardzo się na niej skupiacie - ona to lubi i czerpie z tego energię - jesteście bateryjkami.

Obserwer2:
Darek nie chce przyjąć do wiadomości że tak jest.
Ale nie on rozdaje karty tylko ona.
I jeszcze się obraża jak wszyscy naokoło jemu to wytykają
mówiąc "bez przesady".

No bez przesady z tym obrażaniem :) - Tam też był uśmiech.

I wiesz, co Ci powiem Nicze?
Popatrz sobie jeszcze raz obiektywnie na rzeczywistość, bo jakoś nie dostrzegasz istotnych szczegółów lub jawią Ci się jako inne.

Nie obrażam się i nie obrażę ani na Wronę, ani na Ciebie - nie jestem dzieckiem.
A takie podchody i próby wpłynięcia na mnie nie działają - ani komplementy, ani coś przeciwnego wrażenia na mnie nie robi.
Jeśli zaś chodzi o rozdawanie kart, to graj sobie dalej z Wroną - ja jestem ponad tym :)

Niedawno, w pewnym momencie poczułem, że ją lubisz - no takie uczucie sympatii wysłałeś...
Przypomnij sobie ten stan...
To jest lepsza droga - dobra dla wszystkich. W ten sposób pomożesz i sobie i Wronie, i temu forum ogólnie.

I proszę Cię Obserwerze - nie produkuj już negatywnych wibracji, tylko zachowuj się w sposób bardziej pasujący do swojego nicka.

A Wrona?
Jak to Wrona - po prostu kracze i... no kupka gdzie popadnie, bo wrony tak mają, poza tym jest czarna - jest czarnowidzem, pesymistą... i same "czarności" dostrzega. A, że jest wroną, to raźniej by jej było, gdyby inni też takimi wronami się stali, krakali i...

O sorry - wrony przecież nie są całe czarne, tylko czarnoszare - jest nadzieja :)
Wronę można przecież pogłaskać po piórkach - są miękkie i miłe w dotyku - zwłaszcza te na łebku, który zresztą całkiem mądry ma, jak na ptaszysko :)

Można ją co prawda z ASG potraktować, jak za bardzo przeszkadza (i to robię), ale wiatrówka?
Jedna Wrona w parku mi nie przeszkadza, zwłaszcza, że kracze coraz ciszej i coraz mniej... brudzi :)
Nie jestem też zwolennikiem wojskowego "ordnungu", a i od wron ciężko czegoś takiego wymagać :)

Wrona chyba nie lubi Niemców :)
Here You are:

[img]http://replikabroni.com.pl/images/PC070094.JPG[/img] [img]http://replikabroni.com.pl/images/PC070097.JPG[/img]
http://replikabroni.com.pl

Do wyboru, do koloru :)
Można nawet używać jako nocnika :)
Niektórym by chyba nieco ulżyło :)

A może Wrona Ty tych Niemców nie lubisz, a jednocześnie podziwiasz, no... lubisz? :)
Podobnie, jak Obserwer Ciebie? :)

Ogólnie ludziska walczą sami ze sobą i strasznie się przy tym miotają (każdy sam ze sobą) :)
Jak się drugi nie chce dać pokochać, to się go wali słownie lub czymś innym, ale to też forma zachęty do nawiązania jakichś bliższych stosunków.
Najgorzej, jak się jacyś ludzie, nacje itp. nie mogą pokochać od lat, wieków, pokoleń (przeważnie z winy rządzących), to niezrealizowanie potrzeby pojednania może się przerodzić w agresję...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Obserwer2
1 kwietnia 2012

Lubi nie lubi
to jest taka gra w obrywanie płatków z kwiatka.

Nie, chodzi o to aby był porządek.

Gdyby był porządek to treści nie były by analizowane pod względem tego dlaczego ich nie powinno być w danym miejscu

tylko co rzeczywiście

zawierają w treści.

One nic nie zawierają sensownego.
Gdyby zawierały można było by je powkładać do określonego tematu
i same za siebie by wskazywały o czym w tym temacie trzeba pisać
aby temat się rozwijał.
Żeby można było wyciągać wnioski być budujące dla kolejnych przemyśleń.

Wsadzanie czego popadnie wszystkim naokoło jest ściąganiem ich ze ścieżki poznawania dalej tematu.
Może o to chodzi.

Dlatego mówię że te forum jest odzwierciedleniem Polski, bo tu jest podobny stan,
gdzie wszystko niby można ale można rzeczy które w końcowym efekcie są szkodliwe dla całości.

Tak iż problem nie jest pr5oblemem nienawidzenia czy widzenia wrony
tylko tego żeby nie śmieciła poza tematami
do których dane treści pasują.

ja wskazywałem często na to ze wrona robi "ruch w interesie"
jak już nikt inny nie ma o czym pisać.
Chwała jej za to, ale mówię że pisanie w tematach nie jest cenzurą
tylko koniecznością rozwojową.

Bo inaczej jest nie profesjonalnie
i tłumaczysz się Darek jak wrona która mówi że w 68roku na maturze nic takiego nie było.
Więc problem nie istnieje.

I o tym mówię że narzuciła tu swoje reguły które zaakceptowałeś
a które tylko cofają rozwój.
Nie było by żadnego generowania niepotrzebnych emocji
bo wrona ma prawo pisać co chce.

Ale nie w miejscach w których ktoś inny wyznaczył inny temat.

Dlaczego nie zrobiła tematu o masonerii osobnego.

A może zrobimy temat o roli Żydów w Polsce
i tam dokładnie rozpracujemy temat do bólu wsadzając teksty ich
obnażające wszelkie aspekty
za i przeciw.

Obserwer2
1 kwietnia 2012

Zabawa przypomina piaskownice w której ktoś odebrał nam
możliwość decydowania co
w naszym kawałku piaskownicy

możemy sobie stworzyć i mieć.

I stąd wypływa wszelki negatywizm sytuacji.

Wrona
1 kwietnia 2012

KL Warschau - komory gazowe :
http://www.youtube.com/watch?v=WYiSaYHxCFs&feature=youtu.be

Kto blokuje pomnik ofiar KL Warschau ?
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=pivAcdZXh6U&NR=1

Raptor

1 kwietnia 2012

Ale się porobiło. W każdym razie, skoro nie ma woli decyzyjnej u tych, którzy mogą coś zrobić, to chyba nie ma sensu się dłużej upierać... rozsądek nakazuje odpuścić grzechy.

Pójść za przykładem Wendola i doznać oświecenia ;) Zbyt wiele spraw próbuje nas wytrącić z równowagi, więc najwyższa pora odciąć zasilanie generowane przez walkę.

Obserwer2
1 kwietnia 2012

Jasne
co biedna mężczyzna może wobec kobiety
coś dla Darka
http://www.youtube.com/watch?v=9Hy8c9vjC5E&feature=related

Raptor

1 kwietnia 2012

Obserwer2:
A może zrobimy temat o...

Myślę, że to niczego nie zmieni. Wrona jest uosobieniem chaosu w czystej formie. W miejscach gdzie chaosu nie da się kontrolować, starania są bezcelowe i wymagana jest akceptacja. Trzeba pozostawić te miejsca jako sanktuarium, w którym każdy może się z tym zmierzyć osobiście.

Zresztą, nie jesteśmy w stanie kontrolować samoorganizującego się wszechświata. To chyba ta lekcja, pozbycie się złudzeń.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 285
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Nowy temat  |  Spis tematów Nowszy wątek  |  Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.