Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Coś co chcecie pokazać | |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
wyckret
![]() |
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]: |
yohanna22
![]() |
Nie slucham za duzo polskiej muzyki, ale sa takie piosenki, ktore juz chyba do konca zycia sie bedzie lubialo.
https://www.youtube.com/watch?v=zb9Obfsfhrw&feature=share |
nicze
![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=9TveABZ9ZnQ
Jasnowidz Aron: Bóg czy ezoteryczny oszust ? POPKO TV wszystko trzeba brać na spokojnie to jest kwestia właśnie informacji którą już się ma. Nie twierdzę że Zbyszek P mówi samą prawdę. Nawet Aron trochę prawdy mówi. Ale ten krzywy uśmiech mi się nigdy nie podobał przeszkadzał w skupieniu się nad treścią ta zawsze była podejrzana bo odkrywałem kolejne pokłady manipulacji. dłuższe skupianie się nad treściami Arona czyli wysłuchiwanie całych jego "pogadanek" nawet szukając tych "smaczków" zakłamania jest niezdrowe. Popka też za dużo nie trzeba słuchać on tylko daje jakieś narzędzie do innego patrzenia na sprawę. Narzędzie może być wadliwe. Póki co jednak daje efekt pośmiania się ze sprawy. Jeśli chodzi o Wasze podejście żeby coś wyrzucić poza nawias zainteresowania bo nieczyste brudne irytujące a i tak nie mamy na nic wpływu Ma to coś z Arona fajnie że lubicie sprawy piękne ale bez świadomości tego co brzydkie to propozycja rozwoju jest dla .... Pozdrawiam |
yohanna22
![]() |
Poogladalam poczatek, ale facet sie zmienil juz nie to samo co kiedys.
|
nicze
![]() |
początek jest nabijaniem się z Arona
i z osób którym odpowiada taki styl mówię, coś jest tylko narzędziem sposób przekazu dlatego ja Arona od czasu do czasu trochę posłucham i daje mi się wyłapywać jego oszustwa ale jak bym miał dłużej i całe pogadanki to jest to energetycznie szkodliwe. Popko jest jaki jest często się myli ale stara się żeby coś tam było pożyteczne nie do końca mam mu za złe. Trzeba go słuchać z umiarem i zrozumieniem niedoskonałości. Pozdrawiam |
nicze
![]() |
Popko rozwija się dopiero po 10 minucie
mówi o poznaniu prawdy. Czym jest marazm a czym aktywność. pozdrawiam. |
yohanna22
![]() |
to tez dobre mozna by bylo na winylu poslochac, lepsze by bylo. Chyba Twoje czasy mlodosci Nicze
https://www.youtube.com/watch?v=2CSwB60y20w Cos mnie wzielo na lata 80te. |
nicze
![]() |
Nie rozbija rytmu myśli.
|
yohanna22
![]() |
no co Ty super jest. Wychodzi na to ze ciezko Twoje ukierunkowane mysli choc na chwile rozbic.
|
yohanna22
![]() |
Chodziles na dancingi ? To musialo byc super takie lata 80te w Warszawie.
|
tajne.tarot-marsylski.pl
|
|
79277
![]() |
Płaska ziemia...
Hmmm... Obejrzyjcie sobie :) https://www.youtube.com/watch?v=YdfNuwMhMg4 Mam nadzieję, że link zadziała :) |
nicze
![]() |
ale wiesz że kasy się trochę za to sypnęło
spokojnie do tego należy podchodzić zawsze chodzi o kasę pozdrawiam |
wendol
![]() |
Oczywiście, że wolę rzeczy ładne, niż brzydkie :) Najczęściej jednak nie o "urodę" sprawy chodzi, ale o jej sens :) Nie wiem, co to za jeden ten Aron i nie chcę wiedzieć (nie obejrzałem tego materiału). Swoim, którymś tam zmysłem (można to nazwać intuicją) czuję, że to jakiś wykonawca Disco Polo w świecie ezoteryki. Popko znam - przeczytałem trzy jego książki. Facet jest niebanalny - nie jest teoretykiem, tylko praktykiem i jest bardzo bystry - nie mędzi i ględzi, tylko trafia w sedno. W sprawach ezoterycznych siedzę od lat: przeczytałem wiele książek, mam też własne doświadczenia, a Ty mi tu z jakimiś filmikami... Może Aron ma trochę racji... - Nicze bądź poważny. Ja nie chodzę pod budkę z piwem i nie słucham rozmów Stefana i Mietka... A może powinienem się temu przysłuchać, bo któryś z nich może mieć trochę racji? Wolę poczytać, posłuchać czegoś innego, niż rozmowy tzw. "żulii", czy polityków. Tu chodzi o stosunek sensu do bezsensu, czasu dobrze spożytkowanego do czasu straconego, stosunek odkryć, nowych wiadomości do lania wody... itd. Rozumiesz? Dlaczego Ty jedyny ze wszystkich na tym forum tak zachwyciłeś się teorią płaskiej, czy też wklęsłej Ziemi? Dlaczego wszyscy wiedzieli, że to bzdura, tylko nie Ty? Dalej to przeżuwasz? Mówisz, że sobie wybieramy, co jest ładne, a co brzydkie... Ty chyba wchodzisz we wszystko bez zastanowienia. Chyba się po prostu nudzisz na tej emeryturze i tyle. |
||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
nicze
![]() |
zastanawiam się po wejściu :) |
||
yohanna22
![]() |
Wiec teraz czas na relax. Dobrej nocy.
https://www.youtube.com/watch?v=1ZYbU82GVz4 |
yohanna22
![]() |
A ja myslalam ze ten facet to Popko, to kim jest Aron, jakis nowy? w takim razie pomylilam ich.
|
nicze
![]() |
To Popko
ale parodiował styl Arona pokazanie manipulacji jak wazelinując słowa zwodzić ludzi że jest się takim dobrodusznym :) |
nicze
![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=08y6dJrfY0M
yt 4 elementy, które zdradzają komu nie powinieneś ufać To akurat jest spore uproszczenie jest trochę innych materiałów jak rozpoznać nieszczerość złe intencje ale nie chce mi się ich w tej chwili przeglądać. :) |
nicze
![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=xN17307aM3c
o pogadanka Arona jakiś sens to ma co mówi ale właśnie trzeba wiedzieć z której strony jest manipulacja nie wszystko daje się zmienić i czasem pozostaje się w sferze dobrych chęci jest kwestia informacji lepszej lub gorszej a właściwie możliwości wyciągnięcia z tej informacji wniosków prawdziwych słusznych lub nieprawdziwych. Dających zły obraz świata i nieprawidłowych decyzji dotyczących naszego życia. O to mam pretensje że nie chcąc tego widzieć to wasza sprawa żeby nie otwierać opisanych linków z których nie chcecie wycisnąć żadnej informacji może nawet innej niż na pierwszy rzut oka wynika z treści.
Na tym forum ludzie zamiast analizować drugie czy trzecie dno jakiejś informacji po co? żeby domyśleć się co jest za następnym zakrętem historii skupiają się tylko na swoim życiu Dlatego można mieć odczucie że nie popieram interesów osób sobie wróżących. Brak ambicji na cokolwiek. A jeszcze jak inne spojrzenia na temat usiłuje się tępić to jest powód do zastanawiania się dlaczego ktoś to robi. Jaki ma w tym interes. Jedną rzeczą jest powiedzenie że nie interesuje mnie to a drugą rzeczą jest wyskakiwanie że nicze znowu jakieś awantury spod "budki z piwem" ( a takie nie istotne) zauważył celuje w tym Yohanna a potem trzeba coś tłumaczyć Wendol stara się nie widzieć dziur w oficjalnych kanonach "prawd" na użytek społeczeństwa tylko czasami się przyznaje że takie są jemu znane "Prawdy" są dla świętego spokoju najczęściej spokojnego robienia na czymś kasy. Ale wydaje mi się że na swój użytek trzeba wiedzieć jakie są wyjątki od tych "prawd" aby w swoim życiu dokonywać właściwych wyborów. pozdrawiam |
||
nicze
![]() |
powyższe dokładnie
przeżute nie spodoba się komuś trudno. https://www.youtube.com/watch?v=cuj5pMC0RLM yt PIS PO sejm obniżają poziom nauczania by tumanić i rządzić łatwiej każdy jak prezentuje jakąś informację to w jakiś sposób ją przetwarza podaje z własnego punktu widzenia. Jak się o czymś nie mówi choćby w szkole to młody człowiek nie ma potrzeby zastanawiać się nad czymś. :) |
79277
![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... Twierdzisz, że ludzie wróżący sobie nie mają ambicji? Tak? Bo może źle składam Twoje zdania- nie wiem... Ale jeśli tak rzeczywiście myślisz to się mylisz, człowiecze (przynajmniej z mojego punktu widzenia). Wróżenie nie jest podawaniem na tacy gotowego rozwiązania. Zwłaszcza wróżenie przez Igora. On chyba nigdy mi nie dał gotowej odpowiedzi (a zadałem mu już kilka pytań na które rozkładał swoje karty). Dał mi natomiast narzędzie, wskazał mi kierunek gdzie, lub jak mam szukać odpowiedzi na moje pytania. W odpowiedzi Igora było conajwyżej to, co się stanie gdy już znajdę właściwą odpowiedź... Np. to: " Tarot kartą Rycerz Kijów mówi, że wydarzenia jakie nastąpią w twoim życiu będą wymagały od ciebie odwagi, aktywności, refleksji i rozważnej analizy, trzeba wyhamować porywczość a do życia wprowadzić porządek w zakresie idei i planów. reasumując czeka cię zaspokojenie ambicji ;)" Nie otrzymałem tutaj leku, tylko mapę jak dojść do apteki... To mało ambitne? Dowiedzieć się, że mogę zrobić to, co wydawało się niemożliwe? To, że próbuję tego dokonać? Czy to, że w ogóle w to wierzę jest Twoim zdaniem nie ambitne? A w co wierzyć? W płaskość ziemi? A dlaczego wierzysz w takie teorie a nie wierzysz np. w istnienie podświadomości, w której są zapisane wszelkie odpowiedzi na wszelkie pytania? Trzeba tylko nauczyć się korzystać z tej podświadomości. Samo posiadanie narzędzia nie sprawi, że np. otwór sam się wywierci, bo Ty masz wiertarkę. Musisz wiedzieć jak jej użyć, musisz umieć się nią posłużyć. Podobnie jest z negowanymi przez Ciebie sprawami. Nie znasz się na tym, nie chcesz się poznać, bo to duży wysiłek, więc wolisz zaprzeczyć istnieniu tego. I jeszcze wyśmiewasz ludzi pytających. Postawiłem sobie ostatnio zadanie: nauczę się układać kostkę Rubika... Zawsze chciałem posiadać taką umiejętność, ale nigdy nie podjąłem próby. Teraz przerwałem naukę, bo moja kiepska kostka za 5 zł się rozsypała na kawałki w czasie kręcenia. Dziś kupię sobie nową- porządną :) Nawet nie masz pojęcia jakie to fajne. I nie chodzi o samo ułożenie "zabawki", ale o to jak w czasie takich ćwiczeń trenuje się umiejętność planowania, przewidywania. Cierpliwość, analizowanie, wyciąganie wniosków z nieudanych prób i ponawianie tej próby. Bo skoro nie udało mi się ułożyć to mimo "przegranej" wiem co zrobiłem nie tak... Uczę się. Ty się czegoś uczysz nicze? Daj się uczyć innym. Igora tarot, jego wróżby- nie dają gotowców. Dają wytyczne jak samemu dojść do celu. UCZĄ. Daj się uczyć innym i nie pierdziel że to nie ambitne... Cześć PS.
Coś mi się wydaje, że jednak źle zinterpretowałem Twoje słowa, że nie o to chodziło. Ale dobra: tamto co już napisałem- niech zostanie. A jeśli źle Cię zacytowałem- nie miej żalu. Ja dopiero się UCZĘ... czytać i rozumieć Twoje teksty ;) |
||||||
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7086 |
Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |